Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından İYİ Parti'ye bırakılan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adayı belirleme çalışmaları sürüyor. İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, 'Tahminen ocak ayının ikinci haftası adayımızı açıklarız' dedi.

HEDEF; KAZANMAK

Konuyla ilgili konuşan Milletvekili Bedri Yaşar, 'İYİ Parti-CHP görüşmeleri çok iyi geçiyor. Derdimiz kiminle yol alacağımız değil nereyi kiminle kazanacağımızı tespit etmek. CHP'li aday ile ilçeyi kazanacaksak adayımız o olacaktır. İYİ Partili aday ile o ilçeyi kazanacaksak adayımız o olacaktır' dedi. Hedefin paylaşmak değil kazanmak olduğunu söyleyen Yaşar, 'Bugün ve yarın Samsun'da olacağım ve görüşmeleri sürdüreceğim' ifadelerinde bulundu.

GÜNAYDIN İLE GÖRÜŞTÜ

Adı daha önce Cumhur İttifakı'nda büyükşehir belediye başkan adayı olarak geçen Dr. Ferhat Günaydın ile görüştüğünü belirten Yaşar, dün de Mehmet Çakar ile görüştü. Yaşar, Günaydın'ın da aday olmak istediğini belirtti. Ayrıca talep gelirse Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Eyüp Güler ile görüşeceğini söyledi. İYİ Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Hayati Tekin'in de aday adaylığı başvurusu bulunuyor.

İKİNCİ HAFTA ADAYIMIZI AÇIKLARIZ

Genel Merkez tarafından Samsun'da Büyükşehir Belediye Başkan adayları için önümüzdeki günlerde anket çalışmaları yapılacağını belirten Milletvekili Bedri Yaşar, 'Anket çalışmaları tahminen salı, çarşamba günleri yapılacaktır. Bu anket çalışmaları bağımsız firmalar tarafından yapılacak. Halka 'mevcut aday adayları ve görmek istediğiniz adaylar var mı?' diye sorulacak. Anket sonuçları bize yol gösterici olacaktır. Tahminen yılbaşı haftası görüşmeler sürer. Ocak ayının ikinci haftası adayımızı açıklarız' şeklinde konuştu.

HİZMETE TALİBİM

Millet İttifakı'nda büyükşehir belediye başkan aday adayı olduğunu hatırlatan Anavatan Partisi eski Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Mehmet Çakar, 'Ben hizmete talibim' dedi. Çakar, 'Parti teşkilatları, milletvekilleri, il başkanları ile görüştüm, görüşüyorum. Ben buradayım. Aday gösterilirsem, arkadaşlarımla, geçmişte siyaset yaptığım dostlarımla, yeni yol arkadaşlarımla hedefe yürürüm. Aday gösterilmezsem adaya başarılar dilerim' ifadelerinde bulundu.