Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi, 2019 yılının ilk oturumunu gerçekleştirdi. Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Turan Çakır başkanlığında gerçekleşen mecliste 34 gündem maddesi görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi.

ARTIK CHP'Lİ ÜYE YOK

Mecliste, her yeni yılın ilk oturumunda gizli oy usülü ile belirlenen Denetim Komisyonu üyelerinin seçimleri de gerçekleştirildi. Buna göre, 2018 yılında denetim komisyonunda görev yapan AK Partili meclis üyeleri Yasemin Tasalı, Mustafa Keskinoğlu, Sedat Karakoç, MHP'li meclis üyesi Hüseyin Benzer ve CHP'li meclis üyesi Hatice Sönmez Güneş'in yerine AK Partili meclis üyeleri Hacı Bilal Arslan, Mahmut Çakmak, Kaşif Kurtoğlu, Sebahattin Şen ve MHP'li meclis üyesi Abdullah Fincan seçildi. Yeni oluşan denetim komisyonu meclis üyelerinin 'Cumhur İttifakı burada da kendisini gösterdi' yorumuna neden oldu.

YILMAZ'A TEŞEKKÜR

Denetim Komisyonu üyelerinin seçiminden sonra söz alan CHP'li meclis üyesi Mustafa Tüfek, "Teklifinizi makul karşılıyoruz. Yusuf Ziya beye buradan bir teşekkür göndermek istiyorum. İlk denetim komisyonuna seçildiğimde Yusuf bey ile koridorda karşılaştım, 'Sayın başkan bizim denetim komisyonuna seçilme şansımız yok. Niye böyle bir lütufta bulundunuz bize?' dediğimde 'Mustafa bey güç katıyorsunuz' dedi. Çok teşekkür ederim 2-3 sene güç katmaya çalıştık. Umarım faydalı olmuşuzdur. Yeni denetim komisyonu hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

BUNDAN DOĞAL BİR ŞEY OLAMAZ

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Turan Çakır ise, "Şehrimizin ve ülkemizin en önemli gündem maddesi ittifak. Hepimiz siyaset yapıyoruz. Bundan doğal bir şey olamaz. Hayırlı olsun" dedi.

Zerrin SOMUNCU