Haberaks TV Genel Yayın Yönetmeni Ümit Ceylan moderatörlüğünde, Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Osman Kara ve Siyasetçi Mehmet Ali Coşkuner'in yorumlarıyla Seçim2019 seçimin nabzını sizler için tutuyor. Bu akşamın konuğu İYİ PARTİ Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan aday adayı Alper Aydemir oldu. Aydemir; "Bu şehirde bundan sonra dinamikleri ateşleyecek gücümüz var" dedi.

"Seçimleri siyasi bir havaya neden sokuyoruz?"

38 yaşında inşaat mühendisi, iş adamı olarak öz Samsun çocuğuyum diyen Aydemir; " burada doğmuş büyümüş ve yaşıyan birisiyim. Sayın Süleyman Kaldırım döneminde çok kısa bir süre belediyecilik deneyimim oldu. Memur hayatının monotunluğu ve gençlik hali ile istifa ettim. Siyasette vardım da yoktum da değil hakikaten yoktum. Var mısınız, açıkçası yerel seçimleri neden siyasi bir havaya soktuğumuzu da anlamış değilim. Yerelde bizler şehre hizmet etmek amaçlı çalışma isteği içindeyiz. Bunu siyasi bir kisve altına sokmak bana çok doğru gelmiyor. A partisi b partisi c partisi eğer bunu sorarsak şu anlama gelir. A partisi destekleyenlerle b partisini destekleyeceklere verilecek hizmet ayrı mı olacak? diye belirtti.

HER SİYASİ PARTİNİN ORTAK ADAYI

Alper Aydemir; "Samsun'da ve siyaset arenasında çok fazla tanıdığım var onlar beni bilirler. O siyaset sahnesi taraf olmayı gerektirir. Benim çok fazla bir taraflılığım olmamıştır. İYİ Parti rozeti altında olacağımıza kimsenin şüphesi olmasın ama her kesimin her siyasi partinin ortak adayı olacağımı hissediyorum kendimde. Elbette başkanı ama asıl isteğim onların ortak adayı olsaydım.Ortak payda da yaşıyoruz. Hepimiz birbirimizin cenazesingidip saf tutuyoruz. Düğünene gidip mutluluğuna ortak olup halay çekiyoruz. Kimse o anlarda siyaset konuşmuyor. Herkes birbirinin koluna girip bulunduğu konumun durumunu icra ediyor. Hepimizin bir ortak derdi olması lazım. Biz bu şehri nasıl bir adım öne götürüz. Nasıl diğer şehirler arasından çıkartır Türkiye'de ki şehirlerle değil dünyada ki şehirlerle nasıl yarıştırırızın derdinde olmamız lazım dedi.

DİNAMİKLERİ ATEŞLEYECEK GÜCÜMÜZ VAR

İYİ Parti aday adayı Alper Aydemir; "nasip olursa aday olduğumda diğer aday adayı abilerimle, nasip olurda başkan olursam diğer aday abimizide aramıza katarak bir masanın etrafına toplanacağız. Birimizin mükemmel olma şansı yok aramızdan en mükemmeli arıyoruz. Herkesin mutlaka çok güzel fikirleri vardır. Kimse yola benim fikrim kötü diye çıkmamıştır. Aday olursak aday adayı hiçbir abimizi ötekileştirmeden bir tarafa koymadan kolumuza takarak
yürümeyi düşünüyoruz. Ne özelliğimiz var neden onlar değilde biz
noktasında onların hepsinin ayrı ayrı tecrübeleri var ama bizime gençliğimiz tekonolojiyi kullanabilme becerimiz ve vizyonumuz var. Hayalgücümüz var, hayal edilebilen hayallerimiz var. Bu şehirde bundan sonra dinamikleri ateşleyecek gücümüz var" dedi.

İHTİYACA GÖRE PROJE

Aydemir; "bir numaralı konu şehirde ve ülkede açıkçası bedenen çalışmak isteyen kimse yok. Çoğu insan beynen biraz daha stabil çalışmak istiyor. Birazda teknoloji getirdi bizi bu duruma. İnsanlar bu aletleri kulanarak işlerini hallettikleri için bedenen çalışmak çok insana mantıklı gelmiyor veya istemiyorlar. Bu konuda çok yenekli insanlar var. Bu insanları alıp parlatmak gerek. Parlatmazsanız abiler bilir eskiden babalar kulaktan tutar sanayiye götürülerdi. Çıraklıktan ustalığa uzanan bir süreç yaşıyorlardı. Şimdi artık böyle değil. Gençler için ne yapmamız lazım. Dışardaki yetenekli gençleri kendimize çekmek için projeler geliştirmemiz lazım. Yeni girişimciler için ofis yerleri yapmak. Ekonomik koşullardan dolayı açamamış müteşebbislere buraları sağlamak ve kendilerini gösterebilecekleri bir alan yaratmak. Zamanında büyükşehir belediyesinin girişimci üretimcilere yaptığı İŞGEM var. Aslında ilk yapılış amacı çok güzel ama daha sonra sürdürülebilirliği yanlış olmuş bir proje oldu. 1 sene insanlar girip para kazanana kadar kendilerini idame ettirene kadar orada kalacaklardı daha sonra yerini yeni müteşebbislere bırakacaktı ama ne oldu dükkanlar sahiplenildi. İhtiyaca göre bir proje belirlemek gerekiyor. İhtiyaçları iyi belirlemek gerekiyor. Bununla da ilgili anket çalışmalarımız önümüzdeki hafta başlayacak" diye belirtti.

DAHA ÖNCE UÇAĞA BİNİLMEDİ Mİ?

Aday adayı Alper Aydemir; "Gülsan sanayi sıkıntısı vardı. Konusunun
açıldığı günden bugüne ik seneye yakın bir süre geçti. Gülsan sanayi ne zaman gündeme geldi ne zaman şuraya viyadük yapıldı inerken arabayla bakıldı gülsan sanayi kalksın dendi. Yani daha önce uçağa binilmedi mi veya orası bilinmiyor muydu? Tamam görülmüştür yerinde müdahale yapılmak istenmiştir. Gidersiniz önce esnafının nerede konuşlanacağına karar verirsiniz onlara bir tesis organize edersiniz gidersiniz onlara sizi buraya daha medeni daha güzel şartlara alalım dersiniz. Zaten oradaki esnaf arkadaşlar siz istemeden oraya geçer" dedi.

FINDIKTA BİRİLERİNİ Bİ YERLERE MAHKUM ETMEMELİYİZ

17 ilçede Terme, Çarşamba, Ayvacık, Tekkeköy, Salıpazarı bunların geçim kaynağı fındık diye belirten aday adayı Alper Aydemir; Fındık çok önemli ekonomik bir geçim maddesi ve alanı büyük. Fındığı dışarıya pazarlayacak ekipler kurmamız lazım. Fındık alanında birilerini bi yerlere mahkum etmememiz lazım ki fındık rakamlarında devlete bağlı kalmayalım. Direk yurtdışına biz kendimiz açabiliriz. Bafra, Alaçam, Yakakent bu taraflarında kendi dinamikleri var özellikle turizm alanında ve Alaçam. Onlarada o anlamda hizmetlerde bulunmamız gerekiyor. İç bölgelerde tarıma dayanıklı dinamikler yerine getirmemiz gerekiyor. Bu sene ne para yapıyor herkes onu yapıyor. Sonra ne oluyor aynı şey yapılınca para etmiyor. Bunlarla ilgili
danışmanlık hizmetleri yaparsanız senin bu kadar tohum ekmen lazım senin şunu yapman gerek" diye sözlerini bitirdi.