İYİ Parti İlkadım İlçe Başkanlığında açıklamalarda bulunan Mimar Murat Keskin daha sonra beraberinde ekip ile yürüyerek, İYİ Parti İl Başkanlığına geçti. Keskin burada İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı Yaşar Temuçin'e adaylık dosyasını teslim etti ve ardından il binasının önünde geniş bir katılım ile basın açıklaması yaptı.

DEĞİŞTİRMEYE GELİYORUZ

Mimar Murat Keskin, 'Doğduğum, büyüdüğüm, ilk adımlarımı sokaklarında attığım, sevdiğim, sevildiğim şehrin unutulmuş insanları sizin aranızdan bir kardeşiniz olarak sizi, bizi hatırlamaya geliyoruz. Yıllarca bulvar altı, üstü diye ayrılmış, ötelenmiş, yıllardır hizmet alamamış inancıyla oynanmış mahallelerin makûs tarihini değiştirmeye geliyoruz. Bugün buradan sonra evlerimize, mahallelerinize döndüğünüzde, bu millete sevdalı kim varsa onu bulup, parlayan ışığı anlatın. Onlar bu ışığı tanırlar, bu ışığı bilirler ve bu ışığa gelirler' dedi.

İLKADIM İYİ OLACAK

Hep bir ağızdan aynı mesajı vereceklerini belirten Keskin, 'Biz buradayız. 1919'da buradaydık, 1923'te buradaydık, bugün de buradayız, yarın da burada olacağız. Türkiye var oldukça, milletimiz var oldukça, içimizdeki memleket sevgisi var oldukça, milletimizle beraber olacağız. Asla mahcup olmayacağız. Tıpkı millet ve memleket sevdası uğruna yollara düşen, bu uğurda kavga veren, baskılara ve tehditlere rağmen yılmayan genel başkanımız Meral Akşener ablamız gibi. Zafer inanların ve sabredenlerindir. Samsun iyi olacak, İlkadım iyi olacak' şeklinde konuştu.

YOĞUN KATILIM

Açıklamaya, CHP İl eski Başkanı Refik Karakoç, eski Gazi Belediye Başkanı Nihat Batur, eski Çatalçam Belediye Başkanı Osman Çavuş, eski Anavatan Partisi İl Başkanı Nilgün Türker, CHP İl eski Başkanı Suat Hayri Erdönmez, Demokrat Parti Alaçam İlçe Başkanı Cevat Pak, İYİ Parti Terme eski İlçe Başkanı Oğuz Pamuk, eski Altınkum Belediye Başkanı Cemal Gülhan, Samsun Yelken Spor Kulübü Başkanı Ertekin Sezer, Çarşambalılar Dernek Başkanı Sadettin Sarıoğlu, Mimarlar Odası Başkanı İshak Memişoğlu, Samsun Genç İşadamları Derneği Başkanı, TÜGİK Yönetim Kurulu Üyesi Savaş Gömeç, çok sayıda sivil toplum kuruluşu üyesi, CHP ve İYİ Partililer katıldı.

Erdinç YILDIZ