İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, aday belirleme çalışmaları hakkında bilgi verdi. CHP Samsun eski Milletvekili Hayati Tekin'in, 'CHP teşkilatlarının yüzde 99.9'u adaylığım için tamam demiştir. İYİ Parti'den davet bekliyorum' açıklamasını değerlendiren Yaşar, 'İYİ Parti bu saatten sonra adaylık daveti yapmaz adayını açıklar' diye konuştu.

SON SÖZ HANIMEFENDİNİN

Milletvekili Yaşar, 'Biz kimseye adaylık daveti yapmıyoruz, birlikte siyaset daveti yapıyoruz. Bizimle yol yürüyecek herkese kapımız açıktır. Hayati Tekin Bey bildiğimiz ve sevdiğimiz bir siyasetçidir. Kendisiyle yol yürümekten mutluluk duyarız. Kendileri benimle de teşkilatlardan sorumlu genel merkez yöneticileri ve Sayın Genel Başkanımızla da görüştüler. Karar gerekli istişareler sonunda Hanımefendi tarafından açıklanacaktır. Son söz Hanımefendinindir' şeklinde konuştu.

GÜNAYDIN ANKARA'YA GİTMEDİ

Daha önce Genel Merkeze gelen ancak Meral Akşener, Ankara dışında olduğu için kendisiyle görüşemeyen Hacı Eyüp Güler'in de Ankara'da bulunduğunu ifade eden Yaşar, adı geçen aday adaylarından sadece Ferhat Günaydın'ın, Ankara'ya gitmediğini açıkladı. Yaşar, 'Ferhat Beyle ben kendim görüştüm, uzun bir görüşme oldu. Herhalde başka arkadaşlarla da görüşüyordur' şeklinde konuştu.
Mehmet Çakar da önceki gün de Ankara'ya gitmiş ve dün dönmüştü.