Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Osman Kara ve Siyasetçi Mehmet Ali Coşkuner'in katıldığı, Haberaks TV Genel Yayın Yönetmeni Ümit Ceylan'ın moderatörlüğünde Haberaks TV ekranlarında yayımlanan Seçim 2019 programının canlı yayın konuğu oldu.

SAMSUN'A BAHAR GELECEK

Hancıoğlu, Samsun'a gereken değerin verilmediğini savunarak, "Samsun, Türkiye'nin en önemli şehirlerinden biri. Deniz kenti ve çok kıymetli iki ovaya sahip ancak şu anda bunları geliştirmek için hiçbir çalışma yapılmıyor. Samsun için yapılan yatırımlar ve çalışmalar bu güzide şehir için yetmiyor. Geliştirici çalışmalar yapılmalı ve yatırımlar artmalı. Eğer yönetimi devralırsak çözümlerimiz hazır. Samsun halkına şunu söylemek istiyorum: Martın sonu bahar. Bu bahar Samsun'a başka güzel gelecek" ifadelerini kullandı.

EKONOMİ BELİRLEYİCİ OLACAK

Yerel seçimlerin belirleyici unsurunun ekonomi olacağını vurgulayan Hancıoğlu, "Siyasetin en belirleyici unsuru ekonomi olacak. Bu ekonomik kriz yerel seçimlere de yansıyacak. Önceki seçimlerde öncelik terör ve güvenlik sorunuydu, bu seçimde ise ekonomi belirleyici faktör durumunda. Partimiz yaptığı grup toplantısında, ülkemiz için bir strateji belirledi. Bu strateji kapsamında, tüm milletvekillerimiz farklı illere giderek o ilin ekonomik durumunu raporlaştırdı. Adıyaman'da yaptığım pazar ziyaretinde bir esnaf bana 'Para kalmadı artık takas yapıyoruz' dedi. Bu konuyu Mecliste dillendirdim. Bize Türkiye'yi güllük gülistanlık göstermeye çalışıyorlar" diye konuştu.

İLÇELERDE YATIRIMLAR DURDU

Türkiye'nin her şehrinde ekonomik krizin etkili olduğunu söyleyen Hancıoğlu, "Bafra'da işçilerini 10 günlük izne çıkaran firma bir gece tüm eşyalarını toplayıp fabrikayı kapatmış. Vezirköprü'de kamu yatırımları durmuş durumda. Birçok ilçemizde yatırımlar durdu. Bafra'da traktör kredisi kullanan pek çok çiftçi değişken faiz mağduru olmuş. Bütün çiftçiler birbirine kefil olmuş, boğaz boğaza gelmelerinden korkuyorum. Üreten ve ürettiğini hakça bölüşen bir yönetim anlayışına sahip olunsaydı bu durumda olmazdık. Sadece belli bir gruba rant sağlayan siyaset anlayışıyla bu hale geldik. Ülkenin her yerinden 'İmdat' sesleri geliyor. Bu sorunlar Türkiye'nin her yerinde var, her gün büyük firmalar konkordato ilan ediliyor. Siyasetçiler Türkiye'nin gerçeklerini iyi değerlendirmeli. Ortak akılla mutlaka çözüm var" sözlerini kaydetti.

ŞEFFAF YÖNETİM

31 Mart'ta halkın önemli bir karar vereceğini ifade eden Hancıoğlu, "Halk rahatlıkla derdini anlatabileceği, herkesin eşit hizmet alabileceği şeffaf belediyeciliği tercih etmeli. Halkımız 31 Mart'ta sarayın yönettiği belediyeyi mi, yoksa halk belediyeciliğini mi seçecek göreceğiz. Biz, aldığımız belediyeleri halkla beraber şeffaf bir şekilde yöneteceğiz. Bu nedenle başkan adaylarımızı titizlikle seçtik. Demokrasinin olduğu yerde, çok seslilik olur. Her aday bizim için değerli. Herkesin görüşü alındı, eğilim yoklamaları ve anketler yapıldı. Parti büyükleri ve milletvekillerinin görüşleri alınarak en iyi adaylar seçildi. Belediye meclis üyelikleri için kesin belirlenmiş bir yöntem yok. Samsun'da da belirlenen bir şey yok. CHP'nin Samsun'daki adayları uzun zamandır çalışıyor. Biz projelerimizle yola çıktık" dedi.

Şükrü Berk ASKAR