Bağımsız Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Erhan Usta, Haber Medya Grubu'nu ziyaret etti. Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Şenocak, Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Osman Kara, Haber Medya Grubu Satış ve Pazarlama Müdürü Mehmet Ali Yelkovan, Haberkaks TV Genel Yayın Yönetmeni Ümit Ceylan ve Haber Radyo Genel Yayın Yönetmeni Cumhur Kocaoğlu ile görüşen Usta, ziyaret sonrası açıklamalarda bulundu.

GÖNÜLLÜ HAREKETİ

Seçim çalışmaları hakkında konuşan Erhan Usta, 'Toplumun her kesiminden bize karşı ciddi bir teveccüh var. Bunun sandığa olumlu şekilde yansıyacağını değerlendiriyoruz. Türkiye'de gergin bir siyasi ortam var. Bu gerginlik ortamında bizim bağımsız aday olmamız ve keskin bir dil kullanmadığımızdan dolayı milletin bir sempatisini kazandığımızı düşünüyorum. Siyaset anlayışım bu şekilde, toplumu germemek lazım. Zaten yeteri kadar sıkıntımız var, bu sıkıntının üstüne siyasetçilerin de sıkıntı katmaması gerektiğini düşünüyorum. İnşallah biz bu işi başaracağız. Bizim hareketimiz, gönüllü bir harekete dönüşmeye başladı. Zor şartlarda çalışıyoruz ama büyük zaferler hep imkansızlıklarla kazanılmıştır. Büyük zaferlerde adanmışlık vardır, önünde hiçbir şey duramaz. Şu anda bizim arkadaşlarımızda bunu görüyoruz. 31 Mart akşamında Samsun Büyükşehir Belediyesini alacağız' diye konuştu.

ZOR VE SIKINTILI BİR DÖNEMDEYİZ

Açıklanan son ekonomi rakamlarını da değerlendiren Erhan Usta, 'Türkiye ekonomisi son iki çeyrektir küçülüyor. Türkiye slumpflasyona gidiyor. Türkiye ekonomisi zor ve sıkıntılı bir dönemde. Dolayısıyla negatif büyümeler var ve bundan sonra büyümeyi yukarı çekecek her alacağınız tedbir enflasyonu da azdıracaktır veya enflasyonu düşürmek için alacağınız tedbirler büyümeyi daha da aşağıya çekecektir. Geçen yıla göre dolar bazında Türkiye'nin milli geliri 67 milyar düştü. Samsun'un durumu daha kötü. Türkiye ekonomisinin altında bir performans var. Bu seçimlerde çok iddialıyız. Ben de bir ekonomistim, Samsun'da ekonomistin yapacağı çok iş var, Samsun'a 'usta' bir ekonomist lazım' şeklinde konuştu.

Erdinç Yıldız