Bağımsız Samsun Milletvekili ve Bağımsız Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Erhan Usta, Cumhuriyet Meydanı'nda miting düzenledi. Sahneye ailesiyle birlikte çıkan Usta, soğuk hava ve sağanak yağış altında gerçekleşen mitingde önemli mesajlar verdi.

KALKINMA HAREKETİ BAŞLAYACAK

Usta, seçilmesi halinde kimseyi ötekileştirmeyeceğini söyleyerek, "Hepimiz Samsunluyuz, kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Kısır siyasi çekişmelerden artık bıktık. Gerçekleri görmemize engel oluyor. Seçmene 'Benim istediğim adaya oy vereceksin' diyorlar, Samsun buna dur diyecek. Samsun'a yapılan haksızlıklarda bu şehrin tek sesi oldum. Bunun bedelini de ödedim. Alnım ak, başım dik. Bağımsız belediye başkanı olduktan sonra hiçbir siyasi partiye geçmeyeceğim. Artık ileri bakacağız ve ortak hedefler doğrultusunda çok şey başaracağız. Başlatacağımız kalkınma hareketi ile Samsun'dan söz ettireceğiz. Biz bu şehirde sürdürebilir büyümenin temelini kurmak zorundayız. Kalkınma, benim uzmanlık alanım, ben bu işin kitabını yazdım" diye konuştu.

İŞİ USTASINA BIRAKIN

Samsun'u bölgenin çekim merkezi yapacak projeler geliştirdiklerini belirten Usta, "Tarımsal sanayiyi geliştireceğiz, turizm potansiyeli harekete geçecek. Samsun'un keneviri bu şehirde ürüne dönüşecek. Organik tohum bankası kurarak Samsunluların doğal ürünler üretmesini sağlayacağız. Samsun'u festivaller kenti yapacağız. Bütün ilçelerimizi kapsayan bir master plan yaparak şehrin doğru gelişimini sağlayacağız. Samsun'u kültürel mirasıyla yaşatmak için buradayız. Yerel kaynakları doğru kullanan bir yönetim anlayışı ile şehri ayağa kaldırabiliriz. Yerel kaynakları en iyi şekilde kullanmak için işi ustasına bırakmak gerekir" ifadelerini kullandı.

SAMSUN, AYAĞA KALKACAK

Samsun'un büyük potansiyeline rağmen yeterince gelişemediğini savunan Usta, "Samsun gelişmeye çok açık ama maalesef bunu gerçekleştiremiyor. Samsun'un gençleri işsiz, iş yerleri borçlu. Suç oranları artıyor. Son 15 yılda tarım Samsun'da bitme noktasına geldi, bu büyük halk tanzim kuyruklarına muhtaç oldu. Samsun birçok alanda lider olması gerekirken, ekonomik sıkıntılarla, işsizlikle boğuşuyor. Samsun'un siyasetçileri zenginleşirken, halk güç kaybetti. 31 Mart'ta zincire vurulmuş güç Samsun, makus talihini yenecek. Samsun 1 Nisan'dan itibaren ayağa kalkacak. Toprağımızı yeniden ekeceğiz, fabrikaların çarkları yeniden dönecek. Samsun'un zincirlerini kırma vakti geldi" diye konuştu.

Şükrü Berk ASKAR