Emniyet Genel Müdürlüğü Samsun Kriminal Polis Laboratuvarları Müdürlüğü, Kriminal Polis Laboratuvarı Daire Başkanı Cengiz Batı tarafından denetlendi ve denetleme sonrası Batı, laboratuvara tam not verdi. Daire Başkanı Cengiz Batı, laboratuvarları gezerek birimler hakkında, Samsun Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürü Nizam Kabar'dan bilgi aldı. Kabar, Samsun olarak uluslararası kalite standartları akreditasyonu için tüm hazırlıkları tamamladıklarını söyledi.

SAMSUN MÜDÜRLÜĞÜNÜ BAŞARILI BULDUK

Daire Başkanı Cengiz Batı, "Samsun laboratuvarımız yaklaşık 2 yıldır sürdürdüğü kalite standartları çalışmalarının sonuna yaklaştı. Bütün akredite olacak birimler, en kısa sürede kalite standartları için çalışmalarını tamamlayacak. Samsun büyük bir il. Bütün çalışmaları oluşturduk. Samsun Müdürlüğümüzü başarılı bulduk" dedi. Kurulan sistemin dünya standartlarında olduğunu da belirten Başkan Batı, "Hangi patlayıcının olduğunu tespit edebilen bir sistemimiz var artık. Bu sistemi şu anda İstanbul, Ankara ve İzmir'den sonra Samsun'a da kurduk. Diğer bölgelerimize de bu cihazdan sağlayacağız" diye konuştu.

TEKNOLOJİK LABORATUVARLAR

Yeni kurulacak olan laboratuvarda veri profillerin yapılacağını söyleyen Cengiz Batı, "Bu laboratuvar da uyuşturucu ile ilgili olacak. Maddenin orjinine kadar inerek, o maddenin diğer operasyonlarda yakalanan maddelerle birlikteliğinin, irtibatını sağlayıp o operasyonu yapan narkotik ekiplerine, 'gidin şu evden alın' diyeceğiz. Fransa'da yakalanan bir maddenin, Türkiye'deki profillerini birleştirip 'size bu başka yollardan ulaşmış, bizden ulaşmamış, biz yakalamışız' diyebileceğiz. Laboratuvarlarımız, uluslararası arenada polisimizin çalışmasının haklılığını gösterebilmek için en yüksek düzeyde teknolojilik verilere sahip' şeklinde konuştu

Bayram OK / Özel haber