Kevser Cami önünde teravi namazı sonrası düzenlenen etkinlikte Belinay ilahi ve semazen gurubu sahne aldı. Yaklaşık iki saat süren konser boyunca katılımcılar birbirinden güzel ilahililer eşliğinde semazen gösterilerini izlediler.

BİRÇOK PROGRAMIMIZ VAR

Programda konuşma yapan Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, 'Bereketi, bolluğu ve iftarı ile bir ramazan ayını daha Allah'ım bizlere yaşamayı nasip etti. İnşallah Gazi Mustafa Atatürk'ün ilçemize teşriflerinin 100. Yıl dönümü olan 25 Mayıs Cumartesi günü birçok programımız var. Tüm halkımız davetli. Ayrıca aynı gün Havza Organize Sanayi Bölgesi'nde, 5 sanayi işletmemiz için temel atma töreni düzenlenecek. Aynı akşam ise yine Ticaret ve Sanayi Odamızın düzenleyeceği iftar programına tüm halkımız davetli' şeklinde konuştu. AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu ise ramazan ayının bolluk ve bereket ayı olduğunu belirterek, 'İnşallah ramazan ayının ilçemize, ilimize, ülkemize ve tüm İslam alemine bolluk ve bereket nasip eder. Bu vesile ile yaklaşan Ramazan Bayramınızı tebrik ederim' ifadelerini kullandı.

16 KAT DAHA BÜYÜK OLACAK

Son olarak konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, 'Hayatımızda ramazan ayı, Ramazan ve Kurban bayramlarının manevi hazından faydalanmak aslında bizim medeniyetimizin temelini oluşturuyor. İnşallah cumartesi günü tekrar Havza'da olacağız. Bakanlığımız döneminde daha organize sanayi bölgesi yapılmadan üst geçidini yaptırmıştık. İnşallah Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının ilçeye teşriflerinin 100. seneyi devriyesinde 25 Mayıs'ta 5 adet sanayi tesisinin temel atma töreni olacak. Bu tarihi, Havzalı gençlerimiz not etsin. Şu an bin dönüm olan alanın, 10 bin dönüme çıkması için gerekli çalışmalar tamamlandı. Havza gelecekte 20 bin dönümlük organize sanayiye sahip olacak. 20 bin dönüm ne ifade ediyor? Samsun'un merkezindeki OSB bin 500 dönüm. Yani Samsun merkezindeki OSB'nin 15-16 katı büyüklüğünde bir OSB. Buradan ilan ediyorum. Kuzey Anadolu'nun en büyük organize sanayi bölgesi, Havza'da olacak' şeklinde konuştu.

Programa ayrıca Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Nihat Soğuk, Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, AK Parti İlçe Başkanı Kadir Kayan ve vatandaşlar katıldılar.