AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı 'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik' programı kapsamında hayata geçirilen 'İlave İstihdam Teşviki' uygulaması hakkında açıklamada bulundu.

SINIRLAMA YOK

Cumhuriyet tarihinin en önemli ve geniş kapsamlı istihdam teşviklerinden biri olan 'İlave İstihdam Teşviki' ile işverenin sigorta primi ve vergi yükünü karşılandığına dikkat çeken Milletvekili Kurt, 'İlave İstihdam Teşviki ile işveren işe alacakları her çalışan için sigorta primi, gelir vergisi ve damga vergisi desteği verilecek. Özel sektör işyerleri sağlanan bu teşvikten herhangi bölge ve işçi sayısı sınırlaması olmaksızın faydalanabilecek. Çalışanların işverene maliyeti ciddi manada düşmesinin yanı sıra devletin de işverenlere desteği artacak" dedi.

BU KRİTERLERE DİKKAT

İlave İstihdam Teşviki ile işverenlerin yeni işe alacakları her bir sigortalı personelin maliyetinin 773 TL daha azaltıldığını belirten Milletvekili Kurt, SGK tarafından mevcut sigortalıların işverene maliyetinin 2 bin 177 TL'den bin 404 TL'ye düştüğünü dile getirdi.
İlave istihdam teşviğinden hangi çalışanların ve işverenlerin faydalanabileceği hakkında da bilgi veren Kurt, şu ifadelere yer verdi: "Teşvikten yararlanmak için, işe giriş tarihinden önce İŞKUR'a kayıtlı olan işsizler ile 1 Şubat-31 Aralık 2017 tarihleri arasında işe alınanlar ile işveren tarafından ödenmesi gereken sigorta priminin tamamının yasal sürede ödenmiş olması gerekmektedir. Bu tarihler arasında çalıştırdığı kişileri sigortalı olarak bildirmeyen veya bildirdiği sigortalıları fiilen çalıştırmadığı tespit edilen işverenler ise yararlanamayacak. Tespitin yıl içinde yapılmış olması halinde destek tutarları gecikme zammı ve cezası ile birlikte tahsil edilecek."