MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donal Trump'ın YPG'ye ağır makinalı tüfek ve zırhlı araç yardımını onaylaması ve Atatürk'e hakaret konuları hakkında konuştu.

ÇÖZÜM ZORLAŞIR

ABD Başkanı Trump'ın, Rakka operasyonu öncesi terörist örgüt YPG'ye ağır makinalı tüfek ve zırhlı araç yardımını onaylamasıyla ilgili konuşan Usta, "Bu, bizim açımızdan hiçbir şekilde kabul edilemez ve müttefik hukukuyla da bağdaşmayacak bir durumdur. Türkiye'nin ve bölgenin güvenliğini de olumsuz etkileyecektir.Buradaki yanlışlık ABD'nin Rakka operasyonunu YPG'yle birlikte yapmasıdır. Bu anlayış, Suriye'de sorunların çözümünü zorlaştıracaktır" dedi.

KABUL EDİLEMEZ

Bir özel televizyon kanalında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e yapılan hakareti kınayan Usta, 'Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'le ilgili hakaret içeren ve tarihî gerçeklerle bağdaşmayan bir kısım değerlendirmeler yapılmıştı. Bunları kabul edilemez buluyor ve kınıyoruz. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın konuyla ilgili iki soruşturma başlatmış olması son derece memnuniyet vericidir. Ortak değerlerimize sahip çıkmak durumundayız. Medyanın da sorumlu hareket etme yükümlülüğü vardır. RTÜK'ün de bu tür gerçek dışı beyanlara fırsat vermemesini temenni ediyoruz' diye konuştu.