MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak, 'Samsun'da resmi rakamlara göre 30 bin civarı göçmen var. Bunların büyük çoğunluğu Iraklı. Devamında Afgan, Suriyeli ve İranlılar geliyor. Samsun'da göçmenlerle ilgili toplumda infial yaratacak toplumsal olay olmamasına karşın dönem dönem asayiş olayları ve DAEŞ'e yapılan operasyonları basından takip ediyoruz.' dedi.

MİSAFİRPERVERLİĞİMİZİ GÖSTERDİK

Karapıçak "Göçmen meselenin insani boyutu olmakla birlikte, nüfus istikbali, ülke ve bölge güvenliğini, sosyal ve ekonomik istikrarı gibi çok cepheden etkileyen yönleri de bulunmaktadır. Samsun'da ise Ekonomi ve buna başlı istihdamdan sonra en önemli sorun ve bu soruna bağlı endişe göçmenler yani Suriyeli, Iraklı, Afgan mülteciler konusudur. Biz Türkler kültürümüzde olan misafirperverliğimizi ve inancımızda olan ensar ve muhacir kardeşliğini ülkenin tüm imkanlarını seferber ederek Samsun, bölge ve ülke olarak tüm dünyaya gösterdik.' dedi.

6 BİNE YAKIN SURİYELİ VAR

Samsun'daki göçmenler hakkında rakamlar veren Karapıçak 'Samsun'da resmi olarak 6.000'e yakın Suriyeli var. Iraklı sayısı ise 22.000 civarında. 1.500 civarında da Afgan var. Bu göçmenler genellikle Samsun'da nüfusun yoğun olduğu il ve ilçe merkezlerinde ikamet ediyor. Bu durumda Samsun'da gettolar oluşmasına neden oldu. Bizlerin endişesi gelecek adına. Özellikle nüfus istikbalini, ülke güvenliğini, sosyal ve ekonomik istikrar adınadır.' dedi.

RAPOR YAYINLANDI

Karapıçak açıklamasında 'Sınır Aşan Göçler Komisyonu Raporu" adı altında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatıyla bir yıla yakın bir çalışmanın ardından 'Sınır Aşan Göçler Komisyonu Raporu" yayınlanmıştır. Göçlerin Türkiye üzerindeki tesirinin her yönüyle tespiti ve çözüm yollarının kaleme alındığı bu çalışmayı Samsun'da ilgili kurum, kuruluş ve siyasi partilere ilettik. Milliyetçi Hareket Partisi bu rapor çerçevesinde politikalar geliştirecektir.' dedi.

"VATANDAŞLIK OLMAZ"

Suriyelilere vatandaşlık verilmesi konusunda da açıklama yapan Karapıçak; 'Türkiye'nin yeterince vahim sorunları varken, Suriyelilere vatandaşlık hakkı tanımak hazmedilecek ve kabul edilebilecek bir durum olmadığı gibi bir tercih de değildir.' dedi.