Samsun'da Hıdırellez heyecanı Terme'de yaşanacak. Terme Belediyesi vatandaşları baharın gelişini kutlamak için Terme-Sakarlı mera alanına davet ediyor. Türk dünyasının en önemli mevsimlik bayramlarından biri olan Hıdırellez kutlamalarında Türk örf ve adetleri Terme'de tekrar yaşatılacak.

BÜYÜK COŞKU

21. Geleneksel Terme-Sakarlı Hıdırellez Şenlikleri 13 Mayıs Cumartesi günü saat 12.00'de başlayacak, 14 Mayıs Pazar günü saat 00:00'a kadar sürecek. Cumartesi günü at yarışları, Pazar günü ise yağlı güreşlerin yapılacağı etkinliklerde, konserler ve halk oyunları da sergilenecek.

EN GÜZEL ÖRNEKLERDEN

Tüm Samsun'u baharı Terme-Sakarlı'da baharı karşılamaya davet eden Başkan Kul, "Toplumsal birlikteliğimiz için kültürümüze, gelenek ve göreneklerimize sahip çıkmak, onları yaşatmak ve mutluluğumuzu paylaşmak çok önemlidir. Bu geleneklerimiz aslında birlik ve beraberliğimizi güçlendirdiğimiz değerlerimizdir. Biz her yıl, bu bayramı büyük bir coşkuyla, kültürümüzden bugünlere taşıdığımız renkli, çarpıcı, coşkulu etkinliklerle Terme'de kutluyoruz. Binlerce zengin, kültürel birikimimizin en güzel örneklerinden olan, geçmişle gelecek arasında köprü kuran, bizi birbirine yakınlaştıran, bu kültürel değerimize sahip çıkmak adına vatandaşlarımızı 21.Terme-Sakarlı Hıdırellez Şenliği'ne bekliyoruz' dedi.