Samsun'un Çarşamba ilçesi Tilkili Mahallesi'nde genç tarım girişimcisi Yunus Emre Yüksel, 5 dönümü sera, 200 dönüm alanda tarımsal üretime başladı. Çarşamba Tarım ve Orman Müdürü Osman Akman, Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir ve Çarşamba Ziraat Bankası Müdürü Mehmet Kaplan, tarım alanını ziyaret ederek incelemelerde bulundular.

HARİTA MÜHENDİSLİĞİNDEN TARIMA

İki ziraat mühendisinin de çalıştığı tarımsal tesisinin devlet desteğiyle iki ay önce kurulduğunu ve ilk dikimlerini örtü altında marul, açık alanda mısırı olarak gerçekleştirdiklerini ifade eden genç girişimci Yunus Emre Yüksel, paneller ve seminerle sayesinde bu devlet desteklerinden haberleri olduğunu ve bu üretime başladıklarını söyledi. Kendisinin aslında harita mühendisi olduğunu aktaran genç girişimci Yüksel, 'Tarımsal üretim yapmayı çok istiyordum. Devlet ve bakanlık desteğiyle bu işe başladık. Artık bizler bu büyük ve değerli ovada tarımsal üretime başladık' dedi.

ÜRETİME KREDİ DESTEĞİ

Üretimin çok başarılı olduğunu kaydeden Osman Akman, Bakanlığın desteklerine dikkat çekti. Akman, kredilerden şartları yerine getirdikleri takdirde herkesin faydalanabileceğini ifade ederek, 'Bakanlığın üreticiye desteği hem taşra teşkilatı olan bizler üzerinden hem de Ziraat Bankası üzerinden yapılıyor. Bu kredi ile yeni tesis kurmak isteyenlere, yeni üretime geçmek isteyenlere, mevcut üretimini modernize etmek isteyenlere destek olunuyor. Bölgemizde örtü altı üretimi yaygın olarak yapılıyor. Bununla ilgili bir birliğimiz de var. Üreticilerimiz ne zaman isterlerse bizler yanlarındayız. Ülkemizin sayılı verimli topraklardan biri olan Çarşamba Ovamızda mutlaka üretelim, devlet tarım ve hayvancılıkta üretimi destekliyor' ifadelerini kullandı.

Ahmet Naci KILAVUZ