İlkadım Belediye Meclisi Ekim Ayı 1. Dönem 9. Toplantı 14. Birleşimi, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'ın başkanlığında gerçekleştirildi. İlkadım Belediyesi Yeni Hizmet Binasında gerçekleşen mecliste 6 gündem maddesi görüşüldü. 2 maddenin dairesine iade edildiği, 1 maddenin komisyonda görüşülerek karara bağlandığı mecliste 3 madde de ilgili komisyonlara oy birliğiyle havale edildi. Gündem dışı bir önerge ise ilgili komisyona havale edildi. Millet İttifakı çerçevesinde İYİ Parti listelerinden giren CHP'li 5 meclis üyesi, İYİ Parti'den istifa ederek kendi gruplarını oluşturdu.

2 TEKLİF İADE EDİLDİ

İlkadım Belediyesi 2020-2024 Yılı Stratejik Planı, 2020 Performans Planı ve 2020 Mali Yılı Bütçe Raporu oy birliği ile ilgili komisyonlara havale edildi. Belediyenin mülkiyetinde olan Kılıçdede ve Kalkanca mahallerinde bulunan arsaların satışı teklifi oy birliği ile daireye iade edildi. Fevzi Çakmak Mahallesi'nde bulunan uygulama imar planı değişikliği teklifi oy birliği ile komisyona havale edildi. Meclise 10 dakika verilen aranın ardından madde oy birliği ile karara bağlandı.

EKİM AYI ZORLAYACAK

Gündem maddelerinin tamamlanmasıyla konuşan Başkan Demirtaş, 'Şu anda mali sıkıntılarımız devam ediyor. İnşallah bu aydan sonra ciddi anlamda düzelme eğilimi göstereceğiz. Ekim ayı, biraz bizi zorlayacak. Ekim ayını da geçersek, dar günleri atlatacağız' dedi.

Erdinç YILDIZ