MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'deki grup toplantısında partililere hitap etti.

Ülkenin yoğun bakımda olduğunu ve her gün cami avlularında toplanarak bayrağa sarılı şehit naaşlarının kaldırıldığını söyleyen Bahçeli, 'Türkiye'miz felaket üstüne felaket yaşıyor. Adeta ölümle imtihan ediliyoruz. Adeta kurşuna diziliyor, günden güne infaz ediliyoruz. Açıkça itiraf edelim ki acılara gömülmüş, gözyaşlarıyla boğulmuş bir Türkiye gerçeğiyle yüz yüzeyiz. Dün yapılan mühim hatalar, bugün mermi, bomba, mayın ve düşmanlık olarak önümüze koyuluyor. Dün atılan yanlış adımlar bugün ihanet, melanet ve rezalet serisine dönüşüyor. Milli mücadele yıllarında dahi görülmemiş bir fitne kuşatması altındayız. Başbakan hangi bahaneye sığınırsa sığınsın Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kötü, en buhranlı günlerini yaşamaktadır' diye konuştu.

'SİYASİ VE TOPLUMSAL KUTUPLAŞMA ÜLKEMİZİN ELİNİ ZAYIFLATMAKTADIR'
'Siyasi ve toplumsal kutuplaşma ülkemizin elini zayıflatmaktadır' diyen Bahçeli, 'Bu nedenle işbirliği ve uzlaşma kanalları tıkanmaktadır. Herkesin her ideolojik grup ve her siyasi çevre kendi dünya görüşüne uygun olarak içe kapanmaktadır. Çok tehlikeli bir hal alan bu durum Türkiye'nin milli güvenliğini de zedelemektedir. Doğal olarak toplumsal güven aşınmaktadır. Gidişatın önüne geçilemezse, var olan tehditlerin önü kesilemezse ülkemizin milli birlik ruh ve iradesi kaygım odur ki paramparça olacaktır. Yeni anayasa yapım veya yenilenme sürecinin kesintiye uğramasının temelinde ifadeye çalıştığım bu kutuplaşma konusu esas etkendir' açıklamasında bulundu.

PROMTERI BOZULDU

Öte yandan, Bahçeli konuşmasını yaparken prompterın kapanması üzerine kısa süreli bir duraksama yaşandı. Bunun üzerine Bahçeli, 'Bu kapandı mı ya? Dikkat edin bu kapandı mı diyorum' diyerek tepki gösterdi.