AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, OSB'de bir fabrikayı ziyaret ederek, çalışanlarla öğle yemeği yedi.

1 Kasım seçimlerinde verdikleri destek için çalışanlara teşekkür eden Milletkvekili Köktaş'a Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, AK Parti Samsun İl Başkan Yardımcısı Hakan Karaduman, AK Parti Tekkeköy İlçe Başkanı Yusuf Güngör de eşlik etti.

ATIL KAPASİTEYİ SONUNA KADAR KULLANDIK
Ziyaret sırasında fabrika yetkilileriyle de görüşen Köktaş, Samsun'da ihracatın arttırılması, istihdam alanların çoğalması yönündeki çalışmaların devam ettiğini söyledi. Milletvekili Köktaş, "AK Parti hükümetleri olarak 14 yıldır birinci nesil reformlarla, atıl kapasiteyi sonuna kadar kullandık ve Türkiye'nin elindeki imkanlarla niceliksel bir sıçrama yapmasını sağladık. Şimdi ikinci nesil reformlarla nitelikli üretim dönemine giriyoruz. Ar-Ge'nin, inovasyonun, katma değerin yüksek olduğu, yoğun teknolojinin kullanıldığı yeni bir dönemi gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

TEŞVİK EDİLMELİ
Köktaş, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Üniversite ile şehri birleştirmek için gerekli yasal düzenlemeler meclisten geçti. Fakat Samsun kabuğunu kırarak büyük bir Organize Sanayi Bölgesi alanı yaratmalı ve yaratılan OSB'ye de yatırımcılar davet edilmeli, teşvik edilmelidir.
Bununla birlikte yerel yönetimler, merkezi yönetim çok titiz ve istikrarlı çalışmayı beraber yürütmelidir. Siyasi aktörlerin tamamı bu sistemin içinde olmalıdır. Türkiye de ihracatının artması için, Samsun ihracatının da artması gerekmektedir. Dolayısıyla Samsun'un ihracatının artırabilmek için ihracat kalemlerinin çoğaltılması gerekiyor. Bunu da çoğaltabilmemiz için yatırım yapılmalı ve yapılan yatırımlar karşılığında da istihdam sağlamalıyız."