Geçtiğimiz hafta Muğla-Marmaris yolunda geçirdikleri trafik kazası sonucu hayatını kaybeden 24 kişi için yola çıktıkları Yaylacık Mahallesi'nde yedi mevliti okutuldu.
Buca Belediyesi tarafından, Selanik Türkleri ve Buca Yaylacıklılar Eğitim Kültür Dayanışma Derneği (SELTÜRK) önünde gerçekleşen mevlite, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, hayatını kaybedenlerin yakınları, komşuları ve vatandaşlar katıldı. Mevlitte kazada yaşamını yitirenlerin yakınları gözyaşlarını tutamadı.

'Yaralıların durumu iyiye gidiyor'
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, 'Tabi ki acı dinmiyor ama bizler tüm mahalle olarak birazcık olsun acılarımızı hafifletmeye çalışıyoruz. Gerek belediye ailesi Bucalılar gerek İzmirliler hep destek oldular. Acı paylaşıldıkça azalıyor. Gördük ki biz ortak paydalarda acılarda bir olmayı becerebiliyoruz. Kimse benim akrabam değil demedi, ben tanımıyorum demedi. Herkes omuz verdi' dedi.
Kazada yaralanan 10 kişiden bazılarının hala yoğun bakımda olduğu bilgisini paylaşan Piriştina, yaralıların durumunun gittikçe iyiye gittiğini dile getirdi.

'24 kişinin anısını yaşatmak için çalışmalara başladık'
Buca'dan Marmaris'te Anneler Günü'nü kutlamak için yola çıkan ve hayatını kaybeden 24 kişinin Buca'da hiçbir zaman unutulmayacağını dile getiren Başkan Piriştina, onları hatırlatacak bir şeyler yapacaklarını belirterek, 'İzmir'i yasa boğan bu 24 can kaybımız için şimdiden Buca'da çalışmalara başladık. Yer bakıyoruz. Yakında ne yapacağımız kamuoyu ile paylaşacağız' dedi.
Mevlitin ardından Gaziler Mahallesi Eyüp Sultan Camii önünde de yaşamını yitiren 24 Bucalı için lokma döktürüldü.

Feci kazada kaybedilen 24 kişi için mevlit okutuldu