MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Ayvacık-Taşova-Erbaa ve Havza-Vezirköprü yollarının 10 yıldır tamamlanmadığını ifade ederek, yol sorununu gündeme getirdi.

Meclis'te konuşan Usta, AK Parti hükümetleri döneminde, karayolları konusunda önemli aşamalar kat edildiğini ama Samsun'un bundan yeteri kadar istifade edemediğini belirterek, Ayvacık-Taşova-Erbaa ve Havza-Vezirköprü yollarını örnek gösterdi.

BÖLGE HALKINA SÖZ VERİLMİŞ

Milletvekili Usta, Ayvacık-Taşova-Erbaa yolunun 10 yıl önce ihale edildiğini fakat şu ana kadar toprak çalışması yapıldığını ve onun ötesinde hiçbir iş yapılmadığını ifade etti. Usta, 'Bir şanssızlık söz konusu: İhale 10 yıl önce Karayolları Bölge Müdürlüğü'nden emekli olmuş bir bölge müdürünün oğlunun şirketine verilmiş. İhale nasıl oldu, o konuda bir bilgim yok. Ancak bu ihaleyi alan müteahhit, taşeronlara da yeteri kadar ödeme yapamadığı için bugüne kadar orada hiçbir taşeron çalışmamış, sürekli şantiyeleri terk etmişler. Bizzat ben de gittim ve gördüm. 2009 yılında, 'Bir yıl sonra buradan TIR'lar geçecek' şeklinde bölge halkına söz verildiği halde hiçbir işlem yapılmadığını gördük' şeklinde konuştu.

BİR AYDIR BİLGİ ALAMADIK

Havza-Vezirköprü arasında bulunan yolun da çok önemli olduğuna dikkat çeken Usta, TIR şoförleriyle yaptığı konuşmayı anlatarak, 'Şoförler, 'buradan geçerken salavat getiriyoruz' diyor. Hakikaten çok riskli ve kayma ihtimali olan bir yol, yoğun bir trafik akışı olmasına rağmen yıllardır 'yapılacak' denilmiş ama hiçbir çalışma yok. Ayvacık'ta 15 köyü birbirine bağlayan Hapan Boğazı Grup Yolu'nda inceledim. 30 yıl önceki haliyle duruyor, insanlar mağdur durumda. Karayollarının buralara göz atmasını, buralara bir bakmasını istiyoruz. Bakanlarla çok rahat görüşüyoruz ama bürokratlarla görüşmemizde ciddi sıkıntı var. Bu konuyla ilgili Karayolları Genel Müdürlüğü'nü aradım, bana bilgi vereceklerdi. Bir ay geçti, halen bilgi alamadık' ifadelerini kullandı.