Milletvekili Adnan Boynukara, FETÖ'nün siyası ayağı ile ilgili yaptığı açıklamada, FETÖ'nün kendisiyle mücadele eden siyasi iktidarı zayıflatmayı ve iktidardan düşürmeyi, FETÖ ile ilişkiye girmiş olan siyasilerin ise buradan kendilerine iktidar çıkarmayı amaçladıklarını söylemenin mümkün olduğunu kaydetti.
FETÖ'yle ilk mücadeleyi başlatanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın olduğunu ifade eden Milletvekili Boynukara, 'FETÖ, farklı formatlarda olsa da, 50 yıla aşkın bir süredir var olan bir örgütlenmedir. Bu süreçte, ülke yönetimlerinde bulunan iktidarların ve siyasi partilerin bir biçimde yapıyı tehdit olarak görmedikleri ve önlerini açtıkları ise açıktır. Bu tutumun asıl nedenini, bahsettiğimiz üç sürecin ana aktörü olan ABD'nin sergilediği yaklaşımda aramak gerekir. Bu ilişkinin kodlarını çözen ilk lider Erbakan ve örgüt ile mücadeleyi başlatan ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'dır. FETÖ'ye karşı mücadelenin alenileştiği tarih, dershanelerin kapatılması konusunun gündeme geldiği tarihtir. Süreç içinde bu mücadele sertleşti ve FETÖ, işi seçilmiş hükümeti devirme girişimine kadar ilerletti. AK Parti bir yandan FETÖ ile mücadele ederken, bir yandan da kendi içinde önemli bir ayıklanma sürecini başlattı. 2012 yılından itibaren yapılan seçimler ve kongreler, AK Parti'nin ayıklama ve arınma işlemini kolaylaştırdı. 50 yıllık süreç içinde ilk kez bir iktidar bu karanlık örgütü karşısına almış, terör örgütü olarak tanımlamış ve örgütün varlığını milli güvenlik sorunu olarak tayin etmiştir. Bu noktada, FETÖ konusundaki siyasi tutumları, 2013 öncesi ve 2013 sonrası şeklinde tasniflemek de mümkündür. 2013 öncesinde FETÖ'ye karşı sergilenen tutumların tümü, klasik sağ refleksin ürünüdür. Bu refleks ise özellikle yerel siyasi aktörlerin güçlüden yana olmak, güçten nemalanmaya çalışmanın en somut örneğidir. Maalesef bu tutum, siyasetin temel sorunu ve zayıf yönüdür. Bu tutumu mahkum edip, siyasetin bu kişiliklerden ayıklanmasında büyük yarar var' dedi.

'FETÖ'nün siyasi ayağı ancak siyasi bir kararlılıkla ve siyasi yöntemlerle ortaya çıkartılabilir'
FETÖ'nün, kendisiyle mücadele eden siyasi iktidarı zayıflatmayı ve iktidardan düşürmeyi, FETÖ ile ilişkiye girmiş olan siyasilerin ise buradan kendilerine iktidar çıkarmayı amaçladıklarını söylemenin mümkün olduğunu dile getiren Milletvekili Boynukara, 'FETÖ unsurları tarafından yapılan yasa dışı dinlemeler üzerinden siyaset yapma çabasını anlamak mümkün değil. Yasa dışı dinlemelerden elde edilen kayıtları TBMM'de gündeme getiren siyasetçilerin bu ilişkiyi açıklamaları gerekir. FETÖ'nün siyasi ayak tartışmalarının sağlıklı yürümesi için bu bilgilerin kimlerden alındığı ve bunun üzerinden neyin amaçlandığı ortaya çıkmadan siyasi ayak tartışmalarına cevap bulmak zor. Her türlü riske ve olumsuzluğa rağmen, FETÖ'nün siyasi ayağı ancak siyasi bir kararlılıkla ve siyasi yöntemlerle ortaya çıkartılabilir ve temizlenebilir. 15 Temmuz darbe girişiminin, siyasete arınma imkan tanıdığı açık. Bunun sürdürülmesi önemli. Aslında tüm bu tartışmalar, mücadelenin tartışmasız lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan'a olan objektif ihtiyacın pekişerek devam ettiğini de ortaya koymaktadır' ifadelerini kullandı.