Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Yönetim Kurulu Üyesi ve SAMGİAD Başkanı Savaş Gömeç, Dolmabahçe Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde Başbakan Binali Yıldırım'ın işadamlarına verdiği iftar davetine katıldı. Türkiye'nin önde gelen birçok işadamının katıldığı davette Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfekci de yer aldı.

BAŞBAKAN'DAN SAMSUN'A SELAM

Davette bulunmaktan duyduğu memnuniyeti belirten ve Başbakan Yıldırım'a teşekkür eden Gömeç, "Türkiye için içte ve dışta yaşanan olumsuzluklar malesef devam ediyor. Buna rağmen yüzde 5'lik bir büyüme yaşadık. Bu çok önemli bir durum. Ekonomideki büyüme gayet umut verici. Sayın Başbakan bizlere yaptığı açıklamada, 'gaza basın' isteğinde bulundu. Bizlerden yaşanan olumsuzluklarla fazla ilgilenmememizi, işadamlarını ayakta tutacak ve daha kapsamlı işler yapmak konusunda gözünüzü karartmamızı söyledi. Biz de bu isteği olumlu karşıladık. Başbakanımızın gelecek için çizdiği ekonomik ve ticari vizyon bizleri ziyadesiyle heyecanlandırdı. Yatırımlar noktasında bundan sonra karamsar davranmak yok. Öte yandan Başbakanımız Binali Beyin Samsun halkına selamlarını iletmekten mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.

Ayrıca Gömeç, davet sırasında görüşme fırsatı buldukları Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Türkiye ekonomisine yön veren işadamları ile de Samsun için önemli istişarelerde bulunduklarını kaydetti.

Barış BUDANOĞLU