Samsun haber: Samsun TSO'nun projesini yürüttüğü, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti mali işbirliği ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın sözleşme makamı olduğu Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında gerçekleştirilen 8 milyon avroluk bölgenin en büyük, ülkenin ise üçüncü büyüklükteki Uluslararası Akredite Samsun Metal, Metroloji ve Kalibrasyon Laboratuvarı'nın tanıtım toplantıları devam ediyor. Eylül ayı içinde hizmete alınması öngörülen dev projenin tanıtım toplantısı Sinop Heyamola Oteli'nde gerçekleştirildi.

DERİCİ TEŞEKKÜR ETTİ

Toplantının açılışında konuşan Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erol Derici, projeyi hayata geçiren Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'na teşekkür ederek, 'Bölgemizin en büyük Odası olan Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, büyük projelerde de oldukça etkin çalışıyor. Bu projede Samsun, Çorum, Amasya ve Tokat ile biz de paydaşız. Projenin sadece bölgemize değil, ülkemize de önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Projenin bölgemize kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum' dedi.

ÜÇ ALANDA FAALİYET

Ardından söz alan STSO Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Serinkaya ise, Samsun Merkez Organize Sanayi'nde yapımı tamamlanan laboratuvarın eylül ayı içerisinde işletmeye alınacağını söyledi. Laboratuvarın cihaz ve ekipman tedarik ihalelerinin tamamlandığını ifade eden Serinkaya, 'Laboratuvarımızın üstlendiği misyonu gerçekleştirmek üzere büyük sorumluluk üstlenen başta genel müdür ve laboratuvar müdürü olmak üzere üst düzey personel istihdamı gerçekleştirilmiş ve akreditasyon sürecine yönelik olarak eğitim sürecine başlanmıştır. Bölgede metal ve metalle ilişkili sektörlere yönelik olarak inovatif bilgi üretecek olan Laboratuvarımız, metal, metroloji ve kalibrasyon olmak üzere üç ana alanda faaliyet gösterecektir. Laboratuvarda özellikle sektörün ihtiyaç duyduğu radyografik muayene, mikrosertlik ölçümleri, çentik darbe testi, mikroyapı ve makroyapı ve yüzey pürüzlülüğü inceleme, çekme testi vb. tüm analiz, test ve muayene işlemlerinin yanısıra kütle, boyut, sıcaklık, basınç, elektriksel, hız, hacim, debi kalibrasyon ile baca gazı ölçümleri, toz, nem, gürültü ve titreşim ölçümleri gibi periyodik kontroller de yapılabilecektir' dedi.

Açılış konuşmalarının ardından, projenin teknik destek ekibinde yer alan uzmanlardan Besim Yüksel ve Atakan Baştürk, laboratuvar ve verilecek hizmetler hakkında katılımcıları bilgilendirdi.