Samsun Haber: AK Parti Samsun İl Başkanlığı tarafından "Büyük Samsun İftarı" düzenlendi. Anakent Sosyal Tesisleri'ndeki iftar, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dualarla başladı.

İDEALİMİZDEN VAZGEÇMEDİK

İftarın ardından söz alan AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, "Biz hedefleri olan bir partiyiz. İdeallerimizden hiçbir zaman vazgeçmedik. Bu ideallerimizden bizleri döndürmek için çeşitli oyunlar kurdular. Ne yaparlarsa yapsınlar, bizim sadece hedefe varmamızı geciktirdiler. Ama eninde sonunda bu hedefe bu güçlü aileyle birlikte varacağız" diye konuştu.

MUTLULUK DUYDUM

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise, "Karşılıklı dayanışmanın güzel örneklerini ortaya koymaya çalıştık. Bu akşam sizleri böylesine güzel bir ortamda birlikte görmekten duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum" şeklinde konuştu.

ATILIM DÖNEMİNDEYİZ

Türkiye olarak zor günlerden geçtiklerini belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, "Biz her zaman birlik olmuş ve bu anlamda örnek olmuş bir teşkilatın parçalarıyız. Daha önümüzde çok zorlu yol var. Aynı zamanda Türkiye'ye kazandıracağımız çok büyük hamleler var. Biz diyoruz ki artık yeni atılım dönemindeyiz. Bu yeni atılım döneminde hedeflerimize ulaşmak için daha büyük atılımlar ortaya koymak zorundayız. Bizler bıkamayız ve duraksayamayız" ifadelerini kullandı.

KARDEŞLİĞİN PARTİSİYİZ

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ise yaptığı konuşmada, 'Önümüzde daha koşarak alacağımız çok yol var. Rabbim bizleri bu yolda mahcup etmesin. AK Parti davası sadece Türkiye'nin davası değildir. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız 'bu dava bin 400 yıllık bir dava' diyor. Rabbim bunun bilincinde olarak geleceğe yürümeyi nasip etsin. Biz birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin partisiyiz. Aramızda farklı düşünceler olabilir. Bunları biz oturur kendi içimizde konuşuruz. Ama dışarıda biz kararı aldıktan sonra bizde ayrılık gayrılık yoktur. Sorumluluklarımızın bilincinde olacağız" dedi.

BÜYÜK MESAFE KAT ETTİK

Samsun'un farklı bir şehir olduğunu ifade eden Bakan Kılıç, "Sabah Şırnak'tan geldik. Orada bazı programlara katıldık, askerlerimizle ziyaret ettik, vatandaşlarımızla buluştuk. Gerçekten Samsun çok farklı bir şehir. Bunun kıymetini iyi bilmeliyiz. Hem siyasi olarak hem de kültürüyle, geçmişi ve geleceğiyle çok büyük noktalara ilerliyor. Çok büyük mesafe kat ettik, Allah'ın izniyle daha büyük mesafeler kat edeceğiz. Nereden nereye geldiğimizi de iyi anlayalım" dedi.

AK Parti Samsun Milletvekilleri Fuat Köktaş, Hasan Basri Kurt ve Orhan Kırcalı da birer selamlama konuşması yaptı. Programa ayrıca, Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

Barış BUDANOĞLU