MHP Samsun Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Erhan Usta, Türkiye'nin dış politikasının AK Parti'ylye istikrarsız hale geldiğini savundu.

Türkiye'nin dış politikayla ilgili konumu, pozisyonu ve etkisinin son derece zayıf olduğunu, geçmişe göre daha kötü ve sıkıntılı hale geldiğini belirten Usta, " Adalet ve Kalkınma Partisi hükûmetleri komşularla 'sıfır sorun' politikası söylemiyle işe başladı ancak şu anda komşularımızla olan ilişkilerimiz 'sırf sorun' haline geldi. Bu, 'değerli yalnızlık' olarak adlandırıldı ama maalesef, gelinen nokta iç açıcı değil, dış politikamızın temel karakteristiği istikrarsızlık oldu. Çocuk gibiyiz yani bir iyiyiz, bir kötüyüz; bir kanka oluyoruz, ertesi gün kavga ediyoruz. Suriye'yle, Rusya'yla, hangi ülkeyle bakarsanız bakın, benzer durumlardayız. Dış politikamız millî menfaatlerimiz odaklı değil maalesef" dedi.

İKTİDAR ZİKZAK ÇİZİYOR
Türkiye'nin iki adım sonrasını hesaplamadan adımlar attığını belirten Usta, AB ile ilişkilerde, Suriye'de, Rusya krezinde ve PYD konusunda yaşanan zikzakların ülkeye zarar verdiğini ifade etti. Usta şunları söyledi: "Millet yüz yılı hedeflerken, yüz yılı planlarken biz iki adım sonrasına bakmadan işler yapıyoruz. İçeride ayrı konuşmalar, dışarıda ayrı konuşmalar. Bunlar bu ülkeye yakışacak ifadeler değil. Neresinden bakarsanız bakın maalesef dış politikamız tamamen istikrarsızlık sembolü olup çıkmıştır.'