CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Habertürk TV'de Türkiye'nin Nabzı programında gündemi değerlendirdi.

Deniz Baykal, Kemal Kılıçdaroğlu ile süren "Devlet adamı" polemiğini de sürdürdü. Kılıçdaroğlu'nun "Devlet adamı öyle olunmaz." sözlerine yanıt veren Baykal, "Bu sözleri üstüme alınmıyorum. Hamasetle dış politika yönetilmez." dedi.

"CHP'DE YÖNETİM SORUNU VAR"

Deniz Baykal, Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine "Keşke benimle konuşsaydı" sözlerine de cevap verdi. Baykal, "Partide bir yönetim sorunu olduğu çok açıktır ve içeride bu konuşuluyor. CHP'nin aklı başında pek çok insanı kendi arasında konuşuyor. Bana bazı partililerimiz tarafından 'Onursal Başkanlık' teklifi yapıldı." dedi.

CHP'DEKİ BAYKAL TEPKİSİ

Ciddi olun. Türkiye'yi konuşuyoruz. 2 hafta önceki konuşmam farklı değerlendirilerek birilerine destek olduğum söylendi. Açıklamalarıma herkes şaşırdı. Ben Türkiye'nin çıkarlarını düşündüm. 2 gün önce de Genel Başkan Kılıçdaroğlu benimle aynı şeyleri söyledi.

DAVUTOĞLU VE KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMALARINA CEVAP

Sayın Kılıçdaroğlu'nun yorumuna alınganlık göstermedim. Oradaki yorum bana söylenmiş değildir. Kimse bana Türkiye'nin yararına değil de Suriye yararına konuştuğumu söyleyemez. Bana kimsenin Türkiye'nin yararını öğretmeye de hakkı yok. Benim söylediklerimden hemen sonra Kılıçdaroğlu'da aynı şeyleri söyledi. Bunlar yanlış şeyler. Öyle laf yetiştirme tartışmalarıyla olmaz. Benim devlet adamı sözüme belki alınarak, ne demiştim ben "Devlet adamı ülkesinin yararını parti üstüne çıkaran adamdır" demiştim. Hala aynı düşüncedeyim. Bu sözleri üstüme alınmıyorum. Hamasetle dış politika yönetilmez.

"AK PARTİ'YE GEÇECEK" İDDİALARI

Elbette Ak Parti Türkiye'nin bir siyasi partisidir. Kötü bir şey söylemek istemem ama benim siyasi çizgim bellidir. 1992 yılında kapatılan CHP'nin 2 kurucu başkanı olma onuruna eriştim. Böyle bir ortama çekilmiş olmaktan üzüntü duyuyorum.

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA CEVAP

Baykal, Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine "keşke benimle konuşsaydı" sözlerine de cevap verdi. CHP hakkında yazdığı değerlendirmeyi canlı yayında okudu, "İkili görüşmelerimizde geçen konuların gereği yapılmadı" dedi.

"CHP'DE YÖNETİM SORUNU VAR"

Baykal "Sayın Kılıçdaroğlu'ndan kendimle ilgili hiçbir talebim olmamıştır. Partide bir yönetim sorunu olduğu çok açıktır ve içeride bu konuşuluyor. CHP'nin aklı başında pek çok insanı kendi arasında konuşuyor. Bana bazı partililerimiz tarafından 'Onursal Başkanlık' teklifi yapıldı. O arkadaşlara cevabım 'bu konudaki takdir Genel Başkanın takdiridir' dedim ve böyle bir teklifi ben yapmadım. CHP'de Genel Başkan olmak istemiyor, kalan ömrümü CHP'li olmayı başararak ölmek istiyorum.