AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, ASKON Samsun Şube Başkanı Furkan Okudan, yönetim kurulu ve üyeleriyle biraraya geldi. Köktaş'a, AK Parti Samsun İl Yönetim Kurulu üyeleri Güner Armutlu ve Burhan Erçal eşlik etti.

Seçimlerde ASKON üyelerinin verdiği desteğe teşekkür eden Milletvekili Köktaş, aldıkları emanetin gereğini yerine getirmek için gece gündüz çalıştıklarını söyledi. Köktaş, seçim öncesinde verilen vaatlerin büyük çoğunu yerine getirdiklerini belirterek, "Asgari ücreti 1.300 liraya çıkardık, emeklilerimize yılda 1.200 lira zam yaptık. Ekonomimizin omurgası olan esnafımıza 30 bin Türk Lirası faizsiz kredi vermeye başladık. Genç çiftçilere proje karşılığı 30 bin lira karşılıksız destek veriyoruz. Muhtarlarımızın, emniyet görevlilerimizin, askeri personelimizin özlük haklarında hayati düzenlemeler, iyileştirmeler yaptık. Geleceğimizin teminatı gençlerimize hayatın birçok alanında kolaylıklar sağlayan düzenlemeler yaptık. Okuyan gençlerimizin lisans bursunu 400 liraya yükselttik. Genel Başkanımız ve Başbakanımız sayın Ahmet Davutoğlu'nun dediği gibi ahilik geleneğiyle, besmeleyle açılan Meclis'i Allah bereketlendirir. Son 14 yılda Türkiye petrol, doğalgaz vesaire keşfetmedi. AK Parti ne yaptı biliyor musunuz? Milletimizin bize verdiği her bir vergiyi namusu bildi. Her bir kuruşunu milleti, ülkesi için biriktirdi ve hizmetlerini gerçekleştirdi" diye konuştu.

TÜRKİYE BİLGİ SATACAK
Hükümetin ekonomide kapsamlı reformlar konusunda ne kadar kararlı olduğunun en önemli göstergesinden biri olan, iş dünyasını yakından ilgilendiren Ar-Ge Reform Paketi'nin Şubat ayında TBMM Genel Kurulu'nda görüşmeleri tamamlanarak yasalaştığını anımsatan Milletvekili Köktaş şunları söyledi: "Türkiye'nin ekonomik hedeflerine ulaşması için kapsamlı bir teknolojik sıçramaya ihtiyacı var. Artık, inovasyonu konuşmaktan, inovasyon yapmaya geçmemiz gerekiyor. Yani Türkiye sadece mal satan ülke olmasın, aynı zamanda bilgi satan bir ülke olsun. Bunu başarırsak o zaman Türkiye dünyada hak ettiği yeri çok daha hızlı bir şekilde alır. Ayrıca tasarımın, ürünün katma değerini artıran en önemli unsurlardan biridir. Firmalar tasarım yapması halinde karlılığın aynı ölçekte ve şartlarda neredeyse iki katına çıktığını görmekteyiz. Bu kapsamda Ar-Ge Reform Paketi'yle tasarımla ilgili çok önemli adımlar atıldı. Araştırma, geliştirme ve yenilik projeleri ile üniversite-sanayi işbirliği faaliyetleri arttıracak olan pakette, Türkiye'nin nitelikli üretim yapısına geçişte katma değeri yüksek ürünler üretmesi için gerekli altyapıyı sağlamaya yönelik, üretim alanlarını ve birbirleriyle olan ilişkilerini düzenleyecek, ekosistem oluşturmayı sağlayacak çok önemli düzenlemelerde var."