Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi Kalp Merkezinde tedavi gören annesi Gönül Ala'yı ziyaret eden Efkan Ala, Erzurum'daki bir dizi incelemelerinin ardından baba ocağı Oltu'ya geldi. Ala'yı ilçe girişinde Oltu Kaymakamı Şenol Turan Oltu Belediye Başkan Vekili Temel Demirtaş, Oltu İlçe Jandarma Bölük Komutanı Murat Demir Manas, AK Parti İlçe Başkanı A.Eftal Gülcü, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Tülay Çevik ve partililer ile vatandaşlar karşıladı.
AK Parti Oltu İlçe teşkilatı binasına geçen Ala, partililerle kısa bir toplantı yaptı. AK Parti İlçe Başkanı Eftal Gülcü konuşmasında ilçede sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.
'Seçimlerde referandumda gösterdiğiniz gösterdiğiniz Türkiye'de sıralamaya giren başarı için sizlere teşekkür ediyorum' diyen Ala, 'Net bir imza attınız, kalın çizgilerle imza attınız. Bu bakımdan ne kadar teşekkür etsek azdır. Ne kadar taktir edici cümle kullansak yetmez ama biliyoruz ki kendimiz için yapıyoruz. Çocuklarımızın geleceği için yapıyoruz bu siyasi kararların arkasında kendi gençlerimizin geleceği için duruyoruz ve Türkiye'nin önü açıldıkça sandık kanalıyla sandıkta sizlerin çalışmasıyla milletimizin kararıyla Türkiye'mizin önü açıldıkça Türkiye'de daha hızlı kalkınıyor daha hızlı büyüyor. Türkiye'deki ekonomik gelişme rakamları açıklandı. Dünyada sıralamaya girecek rakamlar inşallah bölgemize de bu cazibe merkezleri teşvikiyle Türkiye'nin aldığı bu teşvik kararıyla daha fazla iş imkanı sağlayacaktır. Biliyorsunuz Cazibe Merkezi sayesinde Erzurum'da hareketlenmeler başladı' dedi.
AK Parti'nin kuruluşundan bugüne verdikleri destekten dolayı ilçe halkına teşekkür eden Ala, 'Teşkilatlarımız yek vücut tek bir hedefe kilitlenmiş anlayış içerisinde yolumuza devam edeceğiz' ifadelerini kaydetti. Ala, daha sonra ilçe merkezinde esnaf ziyaretlerinde bulundu.

Efkan Ala baba ocağında