Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, AK Parti'nin 16. kuruluş yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı. İkiz, mesajında, AK Parti'nin kuruluş tarihi olan 14 Ağustos 2001'in Türk siyasi tarihinin önemli bir dönüm noktası olduğunu belirtti.

BAŞARIYLA ÇIKTI

"Kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde kurulan ve kısa süre içinde halkımızın gönlünde taht kurmayı ve büyük desteğini almayı başaran AK Parti, halktan aldığı güçle, girdiği tüm seçimlerde oylarını artırarak başarıyla çıkmayı bilmiştir" ifadesinde bulunan İkiz, şöyle devam etti:

KİRLİ OYUNLARA RAĞMEN

"AK Parti hükümetleri döneminde, her alanda yapılan reformlarla Türkiye hızlı bir yükselişe geçti. Milletin egemenliği üzerindeki tüm vesayetler kaldırıldı. 2023 hedefine emin adımlarla ilerleyen Türkiye'nin önünü kesmek isteyen dış güçler ve onların yerli uzantıları tarafından her türlü kirli oyun oynanmasına rağmen, AK Parti Türkiye'nin demokrasi anlayışını güçlendirmiştir. 15 Temmuz 2016 yılında yaşanan, FETÖ tarafından gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişimi, milletin demokrasi aşkıyla, milli iradeye sahip çıkmasıyla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın kararlı ve inançlı duruşuyla, hükümetimizin etkin müdahalesi ile geri püskürtülmüştür. Olaylarda halkımızın, görüş ayrılığına düşmeden, ellerinde Türk bayraklarıyla demokrasi mitinglerine katılması, ülkemizde birlik ve beraberlik duygularının hangi seviyede olduğunu net bir şekilde göstermektedir."

ÇALIŞMAYA DEVAM

Millete hizmet yolunda durmadan çalışmaya devam edeceklerini vurgulayan İkiz, şunları kaydetti: "Milletimizin ümit bağladığı AK Parti'nin mensupları olarak, yılmadan, usanmadan ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine ulaşması için var gücümüzü ortaya koyacağız. Bu vesileyle partimizin kuruluşunun 16. yıl dönümünün ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyor, bugüne kadar partimizin her kademesinde görev almış ve halen görevlerini yürüten teşkilat mensuplarımız ile bizlere her zaman artarak destek veren halkımıza şükranlarımı sunuyorum."