Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun'a gelerek yapımı süren golf sahası ve atletizm pistini gezdi.

Ardından İşitme Engelliler Olimpiyatları Hazırlık ve Denetleme Kurulu Toplantısı'na katılan Bakan Kılıç, "AK Parti hükümeti olarak her alanda olduğu gibi sportif alanda da verdiğimiz tüm sözleri yerine getirmenin gururunu yaşıyoruz" dedi

İLK TOPLANTI SAMSUN'DA


Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nda 2017 yılında Samsun'da düzenlenecek 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyatları'nın Hazırlık ve Denetleme Kurulu Toplantısı'nı gerçekleştirdi. Toplantıya Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Müsteşar Faruk Özçelik, Müsteşar Yardımcısı Kamuran Özden, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, KYK Genel Müdür Yardımcısı Recep Ali Er, Spor Genel Müdürlüğü Uluslararası Organizasyonlar Dairesi Başkanı Ozan Çetiner, Samsun Vali Yardımcısı Ali Galip Saral, Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt ve İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Yakup Ümit Kihtir de katıldı.

ŞEHRİMİZ TECRÜBELİ
Bakan Kılıç, toplantı öncesi açıklamalarda bulunarak, "İşitme Engelliler Olimpiyatları'nın yapılması ile ilgili olarak ilk Samsun'da yapıyoruz. İnşallah Samsun'a ve Türkiye'ye hayırlı olur. Samsun, sportif anlamdaki organizasyonun düzenlenmesinde büyük bir tecrübeye sahip. Boks Olimpiyat Kıta Elemeleri Samsun'da başlıyor. Geçen hafta içerisinde Judo Grand Prix, ondan önce Tekvando Grand Prix, şehrimizde düzenlendi. Basketbol Cumhurbaşkanlığı Kupası maçı Samsun'da oynandı. Değişik branşlarda bir çok uluslararası organizasyon şehrimizde yapıldı. Samsun'un bu noktadaki altyapısı, uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapma konusunda müsait. Şehrin dinamikleri de bunun yapılıyor olmasına, sıcak bakıyor" dedi.

120 ÜLKE KATILACAK
Bakan Akif Çağatay Kılıç, şöyle devam etti: "23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyatları, ümit ediyoruz en iyi şekilde önümüzdeki sene Samsun'da yapılacak. İlk olarak 1924 yılında Paris'te düzenlenen, büyük bir organizasyon. Uluslararası İşitme Engelliler federasyonunu 109 üye ülkesi bulunuyor. Bizim davetlilerimizle 120 ülke bu olimpiyatlara katılacak. Bundan önce Sofya'da yapılan oyunlarda 90 ülke katılmıştı. Biz bunu daha üst seviyeye taşıdık. Ülkemiz, 2002 yılından bu yana sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın değişim, atılım ve gelişim hamlesiyle, ekonomik, sosyal ve spor altyapısında da gelişti. Dolayısıyla bizim yatırım bütçemiz de 13 yılda, 15 kat arttı. Sporcu yetiştirilmesi ve altyapıların oluşturulması konusunda mesafeler kat edildi."

BÜYÜK HAMLELER YAPTIK
"Türkiye'nin 81 ilinde gençlerimize yönelik olarak sportif yatırımlar, gençlik merkezleri, yurtlarla büyük bir hamle yaptık. Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, İstanbul'da açıkladığı gibi 64. hükümetin çalışmalarıyla ilgili seçim döneminde verilen sözlerin tamamı yerine getirildi. Verdiğimiz sözleri yerine getiriyoruz. Bu da AK Parti'nin çok büyük bir özelliğidir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bu yolda ortaya koyduğu yürüyüş, verdiği sözleri yerine getirilmesiyle anılacaktır. Samsun'da İşitme Engelliler Olimpiyatları'yla ilgili olarak Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı, 19 Mayıs Üniversitesi, kendi kurumumuz, teşkilatımız, spor genel müdürlüğüm yakın takipleri ve çalışmalarıyla tüm gücünü kullanarak organizasyonu yapacaktır."

TÜM GÜCÜMÜZÜ YANSITACAĞIZ
"Tüm katkı veren, destek olan kurumlarımıza, çalışanlarımıza ve idarelerimize teşekkür diyorum. Federasyonun da ortaya koyacağı büyük bir mesai olacak. Devletimizin ve bakanlığımızın tüm gücünü bu organizasyon arkasına koyarak en iyi şekilde gerçekleştireceğiz. Türkiye çok daha kısa zamanda çok daha büyük organizasyonları başarıyla tamamladı. Mersin'deki Akdeniz Olimpiyatları buna en büyük örnek. 2010 yılındaki Dünya Basketbol Şampiyonası ardından Avrupa Basketbol Şampiyonası, Voleybol Avrupa elemeleri, bunlara en büyük örnek. Bununla ilgili olarak da çalışmalarımıza aynı kararlılıkla devam edeceğiz. Bu organizasyon Samsun'un tanıtımı ve gelişmesi açısından önemli bir yer teşkil edecektir."

YERİNDE İNCELEME...
Bakan Kılıç, beraberinde Vali İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel ve çok sayıda katılımla, yapımı devam eden İlkadım Atletizm Pisti ve Golf Sahası'nda da incelemelerde bulundu. Bakan Kılıç, çalışmaları yerinde takip ederken, yetkililerden bilgi aldı.

Selçuk KAYA