AK Parti Samsun teşkilatlarında kongre heyecanı ilçe kongreleriyle eylül ayında başlayacak. AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler, 2019 yılında yaşanacak seçimler öncesi kongrelerin çok önemli olduğunu belirtti.

GENEL MERKEZ PUANLIYOR

Henüz Canik ilçe teşkilatının kongre tarihinin ve genel merkez adayının belli olmadığını kaydeden Eler, ''Genel merkez kadroları kamuoyu başarısı, seçim katkısı, belediyeler, STK'larla ilişkilerine göre puanlıyor. Yenilenmesi gereken kadrolar yenileniyor, yola devam edileceklerle devam ediliyor. Canik'te şu anda böyle bir durum yok. Henüz tarafımıza bir şey iletilmedi, başka bir aday da çıkmadı. Bu kongre teşkilat içerisindeki dördüncü kongrem olacak. AK Parti'de kongreler şölen havasında geçer. Kongre sürecinde kırıcı olmamaya, toplumu kucaklayacak havada olmaya dikkat etmeliyiz'' diye konuştu.

KONGRELER ÖNEMLİ

AK Parti'nin kongre sürecinin 2019 seçimleri açısından çok önemli olduğunu ifade eden Eler, ''2019 seçimleri hem Türkiye'nin ayakları üstünde durabileceği hem de yönetimde daha aktif rol alabileceği bir dönemi başlatacak. 16 Nisan referandumunun ve AK Parti'nin 2-3 yıllık çalışmalarının meyvesinin alınacağı bir seçim olacak. 2018 ve 2019 yılları ülkemizin geleceği açısından çok önemli. Bu dönem Türkiye'nin geleceğinin kırılma noktası. 2019 Atatürk'ün Samsun'a çıkıp Milli Mücadele'yi başlattığı 19 Mayıs'ın 100. yıldönümü. Bu nedenle bizim için çok önemli. Türkiye'nin kendi ayakları üstünde durabileceği sisteme geçiş için de eşik olacak. Kongre sürecinde halkı kucaklayacak, sorunları dinleyecek kadrolar olacağı için sorun olmayacak'' ifadelerini kullandı.

Zerrin SOMUNCU