CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, CHP'nin Çanakkale'de düzenlenen Adalet Kurultayı'nda alkollü içki tüketen şahısları ve sonrasında gelişen olayları değerlendirdi.

TÜRKİYE AÇISINDAN ÖNEMLİ

Düzenlenen kurultayın Türkiye açısından çok önemli olduğunu belirten Zeybek, ''Adalet yürüyüşünden sonra ülkede adaletin olmadığı, adaletin ülkemizde yeniden tesis edilmesi açısından 30 Ağustos Zafer Bayramı öncesi Adalet Kurultayı düzenledik. Bu sadece CHP'nin siyaseti değil, toplumun tüm yok edilen değerleri açısından çok önemli. Ülkeye dair her şeyin ele alındığı ve danışma kurullarının oluşturulduğu bir kurultay düzenlendi. Bu konuları Çanakkale'de, Mustafa Kemal Atatürk'ün 57. Alayı'nın olduğu yerde gündemde tutmak çok önemliydi'' diye konuştu.

CHP'YE MAL EDİLEMEZ

Kamp alanında alkollü içkilerin olduğu fotoğrafları da değerlendiren Zeybek, ''Burası kocaman bir yarımada. Buraya insan da geliyor, insan değerlerini taşımayan ve saygısızca hareket eden insanlar da geliyor. Gerçekten CHP ruhunu, ideolojisini yaşayan bunu yapmak için bir şansı yok. Provokasyon için geldiklerini düşünüyorum. Her kim yaptıysa onları da lanetliyorum. Biz oradaki insanları bir bütün olarak kontrol etme şansımız yok. Yaklaşık 50 bin insan var, oraya gelen insanların ahlaki değerleri ve vicdanları olması gerekiyor. Orada olanları tasvip etmiyoruz. Ancak bir olayı CHP'ye mal etmek, bundan malzeme çıkarmak doğru değil. Malzeme olarak kullananları da, bu işi yapanları da kınıyorum. Cumhuriyeti yok edenler, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlamaktan kaçanların bunları konuşmaya hakkı yok. Eminim, Atatürk'ü gerçekten sevenlerin de ruhunu incitti bu olay'' sözlerini kaydetti.

Zerrin SOMUNCU