CHP'nin 94. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. CHP Samsun İl Başkanlığı'nın düzenlediği çelenk sunma törenine CHP Samsun Milletvekilleri Hayati Tekin, Kemal Zeybek, İl Başkanı Tufan Akcagöz, il teşkilatı üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

CHP GÜVENCEDİR

Programda ilk olarak konuşan CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin, CHP'nin 94 yıllık bir ağaç olduğunu ifade ederek, 'Bu kutlama belki bugün CHP'lileri kapsıyor olabilir ama 94 yıllık bu ağacın altında çok partiler geldi geçti, birçoğu yok oldu. Ancak CHP var olduğu müddetçe cumhuriyet, demokrasi, laik yaşam gelecek nesillere aktarılacak. CHP, çatısı altında olmayanın da geleceğini temin eden dev bir kuruluştur. Bu dev kuruluş 94 yıllık siyasi tecrübeyi bünyesinde barındırıyor ve bilmediği tek şey domuzluktur, domuzluğu da bundan sonra öğrenmeyecektir. Dürüst ve karakterli bir şekilde cumhuriyeti, demokrasiyi, gelecek nesillere aktaracaktır. CHP sadece bir siyasi parti değil aynı zamanda güvencedir' ifadelerini kullandı.

İZMİR'İN KURTULUŞU

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek ise, 9 Eylül tarihinin ayrıca İzmir'in de kurtuluş günü olduğunu dile getirdi. Milletvekili Zeybek, 'Aslıda İzmir'in kurtuluşu, ülkemizin tam bağımsızlığının ilan edildiği, savaşın da bittiği gündür. Bize milli iradeyi kuranları, Türkiye'de devrimleri gerçekleştirenleri, hukuku getirenleri, bizi özgür ve demokratik bir ülkede yaşatmaya çalışanları, yol verenleri başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitleri rahmetle anıyoruz. CHP'nin kuruluş yıldönümü kutlu olsun' diye konuştu.

3 CHP'Lİ BİR ARAYA GELSE KORKARLAR

Son olarak konuşan CHP İl Başkanı Tufan Akcagöz, 94 yıllık asırlık bir ağacın mensupları olduklarını ifade ederek, 9 Eylül tarihinin büyük öneme sahip olduğunu kaydetti. 9 Eylül 1922'de İzmir'in düşman işgalinden kurtulduğunu aktaran Akcagöz, '3 yıllık mücadelenin sonunda İzmir'in dağlarında çiçekler açtı. Mustafa Kemal Atatürk, 'Benim iki büyük eserim var: Biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri de Cumhuriyet Halk Partisi' demiştir. Bizler Türkiye Cumhuriyeti'ni de, CHP'yi de koruyacağız. Bütün önemli günlerimizde meydanları doldurmaya devam edeceğiz. Onlar, 3 CHP'li bir araya gelse korkarlar, korkmaya ve tedirgin olmaya devam etsinler. Kuruluş günümüz kutlu olsun' şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından programa katılanlar hep birlikte İzmir Marşı'nı söyledi.

Zeynep Irmak ÖCAL