Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, fındık üreticisinin yaşadığı sorunlara ilişkin TBMM'ye araştırma önergesi verdi.

Fındığın Türkiye'nin en değerli ihraç ürünlerinden biri olduğunu ifade eden Usta, "Ürün, üretimden ihraç aşamasına kadar yaklaşık 8 milyon kişiyi ilgilendirmektedir. . Ticari değeri yüksek olan tarımsal ürün ihracatımızda yaklaşık yüzde 15-20'lik payı olan fındığın en önemli özelliklerinden birisi, ülkemize getirdiği döviz girdisinin tamamını milli kaynaklardan sağlamasıdır. Fındıkta, üretim, ticaret ve tüketim odaklı ciddi sorunlar yaşanmaktadır" dedi.

FINDIK FİYATLARI İÇİN ACİL TEDBİR GEREKLİ

Önergesinde, fındık üreticisi her geçen gün yoksullaştığını ifade eden Usta, "Fındık üreticisi ne emeğinin karşılığını alabilmekte ne de geleceğe dair iyimser bir beklenti içerisinde olabilmektedir. Sonuç olarak Karadeniz halkının ana geçim kaynağı olan; Türkiye için hem ekonomik hem de toplumsal bir değere sahip olan fındığın yerini tutacak başka bir ürün bulunamayacağının farkına varılarak, fındık üreticilerinin sorunlarının çözülmesi, mağduriyetini giderilmesi ve millî gelirden hak ettiği payı alması temin edilerek, sağlıklı bir fındık fiyatları politikası için alınacak önlemlerin tespiti için Meclis araştırması açılması yerinde olacaktır" ifadelerine yer verdi.