CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu tarafından kamuoyu ile paylaşılan, TÜİK'in geliri olduğundan daha yüksek, enflasyon ve işsizliği ise daha düşük, gelir dağılımını da daha adil gösterdiği ve bu surette hükümeti başarılı göstermeye hizmet ettiği yönündeki raporu hakkında konuştu.

ADALETSİZLİK ZİRVEDE

Erdoğdu tarafından paylaşılan raporun, birçok gerçeği de açığa çıkardığını dile getiren Akcagöz, "TÜİK, milletin gözünün içine baka baka istatistiklerle oynuyor. Yaşadığımız gelir adaletsizliğini saklamaya çalışıyor. Adeta bunun için çalışıyor. Oysaki ekonomik veriler, 2016 yılında gelirin bölüşümünde adaletsizliğin yeniden arttığını göstermektedir. TÜİK, ortadaki kötü tabloyu, iyi gibi gösterme misyonunu yerine getiriyor. Her şeye rağmen ortaya çıkan sonuç şu ki, Türkiye'deki en zengin yüzde 20, gelirin yüzde 47'sini alırken; en yoksul yüzde 20 ise toplam gelirin sadece yüzde 6'sını alabilmektedir. Yani zengin, fakirin 7,7 katı gelir elde ediyor" dedi.

VATANDAŞ SÖMÜRÜLÜYOR

Erdoğdu'nun kamuoyu ile paylaştığı rapora göre, 16 milyon vatandaşımızın, yoksulluk sınırının altında yaşadığını belirten Akcagöz, "Her üç insanımızdan biri, ciddi maddi sıkıntılar çekiyor. Ücretli çalışanın, milli gelirden aldığı pay düşmeye devam ediyor. AKP, mevcut gelir adaletsizliğini sürdürebilmek için OHAL düzenini kullanıyor. Topluma ait olan varlıklar, kamu arsaları, tarihi ve kültürel varlıklar, yandaş inşaat şirketlerine dağıtılıyor ve bu şekilde toplumsal servet de yağmalanıyor. Buna rağmen, gelir dağılımı araştırmaları, adaletsizliği yansıtmıyor. Bunun sebebi, TÜİK'in manipülasyonudur. Vatandaşımız aldatılıyor. Ortaya çıkan tablo göstermektedir ki vatandaşımız topyekun sömürülmektedir" diye konuştu.