MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye'nin bugün terör belasıyla karşı karşıya kalmasının en önemli sebeplerinden birisinin dünyada ilk 10 ekonomiye yürüme süreci olduğunu söylemesine tepki gösterdi.

MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, "Sayın Cumhurbaşkanı terörün artmasını, Türkiye'nin dünyada ilk 10 ekonomiye yürümesi sürecine bağlıyor. Oysa; 2002'de AKP'nin 17. sırada aldığı Türkiye ekonomisi aradan 14 yıl geçmesine rağmen şimdi de 17. sıradadır. İlk 10'a yürüme böyle mi olur? Siz neden bahsediyorsunuz? Bu kadar gerçek dışı bir söz, ülkemin Cumhurbaşkanına yakışmıyor. Olsa olsa Cumhurbaşkanından bazı bilgiler gizleniyor veya korkuyorlar'" dedi.

Milletvekili Usta, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 'Doğru bilgiyi verecek kişileri bulmak, insanların korkmadan değerlendirme yapmasına imkan sağlamak bir yöneticinin en önemli özelliğidir. Sayın Cumhurbaşkanı bu tür hatalı değerlendirmeler yaparken elinde her türlü projeksiyon olan Kalkınma Bakanı'nın vicdanı sızlamıyor mu? Türkiye'nin teröre teslim edilmesine bahane arıyorsunuz! Bu işin ilk 10 hedefiyle alakası olmadığı ortada. Bu hedefe inanan da yok zaten. Güzel ülkemin teröre teslim edilmesinin nedeni AKP tarafından hainlerle yürütülen çözülme sürecidir.'"