Sevgililer sevgilisi Efendimiz(sav) şöyle buyurdu:
“Ayların seyyidi Ramazan ayıdır, günlerin seyyidi cuma günüdür.”
“Eğer kullar Ramazan ayındaki üstünlükleri bilselerdi, bütün senenin Ramazan olmasını isterlerdi.”
“Ramazan ayı size bir bereket ayı olarak gelmiştir. Allah tealâ bu ayda rahmetiyle sizi kuşatır, bu ayda rahmet indirir, hataları siler, duaları kabul eder. Allah tealâ bu ayda hayır hususundaki yarışlarınıza bakar ve meleklerine karşı sizinle iftihar eder. Allah’a karşı hayır ortaya koyunuz. Çünkü bedbaht kişi, bu ayda Allah’ın rahmetinden mahrum olan kişidir.”
“Ramazan ayı gelince, cennet kapıları açılır, cehennem kapıları kapanır. Şeytanlar bağlanır.”
“Beş vakit namazla cuma, diğer cumaya kadar, Ramazan ayı diğer Ramazana kadar büyük günahlardan kaçınıldığı müddetçe küçük günahları örterler.”
“Ademoğlunun bütün amellerine karşılık verilecek sevap, on mislinden yedi yüz misline kadar katlanır. Allah tealâ buyurdu ki: “Oruç müstesna! Oruç benim içindir, onun karşılığını ancak ben vereceğim. Oruçlu kişi için iki türlü ferahlık vardır: Biri iftar anındaki ferahlık, diğeri Rabbine kavuştuğu zamanki ferahlıktır. Oruçlunun ağız kokusu Allah katında misk kokusundan daha hoştur.”
“Rabbiniz şöyle buyurur: Her iyilik on mislinden yedi yüz misline kadar mükafat ile karşılanacaktır. Oruç yalnız benim içindir, onun karşılığını ben vereceğim. Oruç cehennem ateşine karşı bir kalkandır. Yemin olsun ki, oruçlunun ağız kokusu Allah katında misk kokusundan daha hoştur. Birisi oruçlu bulunduğunuz sırada size karşı bir cahillikte bulunursa: “Ben oruçluyum, ben oruçluyum” desin”
“Her kim Ramazan gecelerinde, Allah’a inanarak ve ecrini Allah’tan bekleyerek ibadet için kalkarsa, daha önceki günahları affolur.”
“Selman’dan rivayet edildiğine göre, şöyle demiştir: “Resulullah (a.s) Şaban ayının son gününde bize bir konuşma yaptı ve şöyle buyurdu: “Ey insanlar! Büyük ve mübarek bir ay sizi gölgesi altına almıştır. Bu öyle bir aydır ki, bu ayda bin geceden daha hayırlı bir gece bulunmaktadır. Öyle bir aydır ki, Allah bu ayda oruç tutmayı farz kıldı, gecelerinde kalkıp ibadet etmeyi nafile kıldı. Bu ayda her kim hayır hasletlerinden biri ile Allah’a yaklaşırsa Ramazan ayı dışında farz ibadet yapmış gibi sevap kazanır. Bu ayda her kim farz bir ibadeti yerine getirirse Ramazan ayı dışında yetmiş farz yerine getirmiş gibi sevap kazanır.”
“Ramazan ayı sabır ayıdır. Sabrın da sevabı Cennettir. Ramazan ayı Allah’ın kullarını gözetme ayıdır, Müminin rızkının artırıldığı aydır. Bu ayda her kim bir oruçluya iftar verirse günahları mağfiret olur, kendisi de Cehennem ateşinden azad olur, oruçlu kişinin sevabından hiçbir şey eksilmediği halde onun tuttuğu orucun sevabı kadar sevap da kendisine yazılır.”
Devam umuduyla selam ve sevgiler…