Samsunspor, geçen haftaki moral bozucu Adana mağlubiyetinin ardından çok önemli bir hal alan Antalya maçını kazanarak derin bir oh çekti. Oh çekti diyorum çünkü istenmeyen bir skor takımın havasını bozup istenmeyen neticeler doğurabilirdi.
Zor oldu, öldük öldük dirildik ama hayati önem taşıyan 3 puanı almak, çok ama çok iyi oldu.
Hem de 10 kişiyle tamamlamak zorunda kaldığı maçta.
Hem de şampiyonluk adaylarından biriyle oynadığı maçta.
Hem de hakem demeye bin şahit lazım Çağatay Şahan ın yönettiği maçta.
Hakem 90 dakika boyunca oyunu katletme adına ne gerekiyorsa yaptı. Olur olmaz pozisyonlarda düdük çalarak saç baş yoldurdu. Sahada mücadele eden oyuncuların yarısı sarı kart gördü. Kartlarını aklına göre çıkardı. Hiçbir standart tutturamadı. Maçı izleyenleri de sahadaki oyuncuları da çileden çıkardı. Hele Hasan Kılıç a çıkardığı ikinci sarı kart, inanılır gibi değildi. Aynı pozisyon defalarca yaşanmasına rağmen onlara çıkarmadı. Dedim ya standart tutturamadı diye. Kalecimiz Soner e gösterdiği sarı ise evlere şenlikti.
Yani hakem maçın önüne geçti. Çaldığı, çalmadığı düdüklerle pes dedirtti, yeter artık dedirtti.
Neresinden bakarsanız bakın Samsunspor, böyle bir hakeme rağmen 10 kişi kaldığı maçı kazanarak büyük iş başarmıştır. Bu 3 puanı hak etmiştir ve geçen hafta zihinlerde oluşan acaba ları silmiştir.

İlk 45 dakika, her iki takım da birbirine üstünlük kuracak bir oyun ortaya koyamazken devrenin sonunda Mustafa Sevgi ile gelen gol, bizim için tam bir ilaç oldu. Ama ikinci yarı koşan, basan, isteyen, mücadele eden, hırsını rakibe hissettiren bir Samsunspor izledik. İşte bu azim ve istekti beklenen. Geçen hafta eksik olan buydu.
Geçen haftaki Adana maçı ve bu haftaki Antalya maçının tamamını izlediğimizde -ki hoca bu iki maçı peş peşe oyunculara izletmeli- siyahla beyaz kadar büyük bir farkı görmüş oluruz.

Sahada görev yapan her oyuncu, tam konsantre bir durumda oynadı. Haftalardır oynamayan Ercan, Tuna, Zafer ufak tefek hatalar yapmalarına rağmen oyunun her anında sahadaydı zihin olarak. Tekmeye kafa uzatırcasına mücadele ettiler. Bu da takımın hafta boyunca bu maça çok iyi hazırlandığını gösteriyor.
Mbilla her maçta olduğu gibi bu maçta da takımın vazgeçilmezi olduğunu gösterdi. Sahada basmadık yer bırakmadı. Her topu kovaladı,her topta pozisyon peşindeydi.
Ofeodu iyi bir hamle oyuncusu bana göre. Ama tüm takımda olduğu gibi ondaki mücadele hırsı da üst düzeydeydi. Attığı gol hayat verdi. Teknik Direktör Erhan Altın ın Ofeodu yu oyuna alma zamanlamasının da çok isabetli olduğunun altını çizmeliyim.

Mustafa Sevgi, orta alanda daha etkili bir oyuncu olduğu mesajını verirken; duran toplardaki etkinliğini de belirteyim.
Dünkü maçta oynayan oynamayan herkes bu maçı çok istedi.
İsteği ortaya koyunca da istenilen sonuç geliyor şüphesiz.
Dünkü maçın aslında tek cümlelik özeti şu bana göre:
Samsunspor 10 kişi de kalsa o kazanma azmi ve isteğini sahaya yansıttığında, mücadele gücünü ortaya koyduğunda kazanamayacağı maç yoktur.
Hakeme rağmen...