1985 yılında İstanbul Beşiktaş’ta bir dükkanda başladı süreç.

Faaliyet amacı Mühendislik ve Taahhüt işleriydi.

Doksanlı yıllarda ithalatla devam eden süreçte 1996 yılında üretime dönük yatırım kararı alındı.

2.100 m2’lik kapalı alanda extrude polietilen köpük üretimine geçildi.

Gerek yurt içi üretim açığı gerekse ürüne gelen taleple iki binli yıllarda 35.000 m2 kapalı alanlı tesislerde üretime devam edildi.

Doğru strateji ve yerelden evrensele yaklaşımı beraberinde büyümeyi ve başarıyı getirdi.

2008 yılında sektörün ülkemizdeki en büyük yatırımını gerçekleştirdi.

Yapılan yatırımın yaklaşık mali boyutu 40 milyon ABD Doları olarak gerçekleşti.

Günümüzde toplamda 120.000 m² açık, 35.000 m² kapalı alana sahip 4 modern üretim tesisinde 4.000’den fazla ürün üreten ODE Yalıtım 68 ülkeye ihracat yapar konuma erişti.

ODE Yalıtım kurucusu Makine Mühendisi Orhan Turan’la iki binli yılların başında Samsun’da tanışmıştım. Daha sonra birkaç kez İstanbul ve Ankara’daki toplantılarda görme şansım olmuştu.

Oluşturduğu strateji ve yerelden evrensele uzanan sürecindeki ekip başarısını taktir etmemek mümkün değil.

30. kuruluş yılını kutluyor ODE.

2018 yılına kadar yüzde 175 büyüme hedefliyor. Önümüzdeki beş yıl için planlanan yatırım tutarı elli milyon ABD Doları.

Eskişehir’de devam eden üretim tesislerinin devreye alınmasıyla birlikte 100.000 m2 kapalı alana 20.000 tonla ülkemizin kauçuk pazarının 2,5 katı kapasiteye ulaşmayı hedefliyorlar.

Doğru strateji ve doğru planla üreterek büyüyen ODE Yalıtım’ı ve Orhan Turan’ı tebrik ediyor üreten yüzlerimizin artarak devam etmesini temenni ediyorum.

Pazar günü oynanan Samsunspor - Antalyaspor futbol maçına değinmeden geçmek istemiyorum. Rahatsızlığım nedeniyle netten seyrettiğim maçta hakem hataları öyle bir hâl aldı ki oyundan çıkan oyuncunun sahayı terk etmemesine rağmen adını bile anmak istemediğim orta hakemin kalecimiz Soner Şahin’e sarı kart göstermesi , Antalyasporlu futbolculara gösterdiği tahammülün yarısını bile bizim futbolculara göstermemesi gündeme getirilmesi ve kamuoyunda tartışılması gereken bir konu.

Samsun lobisi artık gücünü göstermeli. Belki bu bir fırsat olabilir.

TRT’de maçı canlı anlatan spikerin Samsunspor önde iken Antalyaspor öndeymiş gibi anlatması ise canımı sıkan diğer bir husus.

Samsunspor on kişi kalmasına, yanlı hakem yönetimine rağmen kazanabilmeyi başarıyorsa; bu yolun sonu Süper Lig’e çıkacaktır.

Futbolcuları, teknik ekip ve yönetimi tebrik ediyorum.