İsrail'in Şam'daki Konsolosluk Binasına Hava Saldırısı Gerginliği Tetikledi

İran İsrail

1 Nisan'da İsrail'in Şam'daki İran büyükelçilik yerleşkesinde yer alan konsolosluk binasına hava saldırısı düzenlemesi, Orta Doğu'da tansiyonu yükseltti. Saldırıda 2'si general rütbesinde 7 İranlı hayatını kaybetti. Bu saldırıdan günler sonra beklenen İran'ın misillemesi dün gece başladı.

İran Devrim Muhafızları Ordusu İHA'larla Hedefleri Vurdu

İran Devrim Muhafızları Ordusu, İsrail'in Suriye'deki İran konsolosluğuna saldırısına misilleme olarak onlarca İHA ve füzeyle siyonist rejimin topraklarındaki bazı hedefleri vurduğunu açıkladı. Bu açıklama ile birlikte İran'ın misilleme yapacağı yönündeki endişeler gerçeğe dönüşmüş oldu.

İsrail Savunmaya Hazır Olduğunu Açıkladı

İsrail ordusu, İran'ın hava saldırılarının başlaması üzerine "Savunma sistemlerimiz saldırılarla başa çıkmaya hazır" açıklamasını yaptı. Saldırının saatler sonra gerçekleşeceği öngörülürken, İsrail yetkilileri tehdit altındaki bölgelerde sirenlerin çalınacağını duyurdu.

Biden Ulusa Seslenecek

ABD Başkanı Joe Biden, gelişmeler üzerine ulusal güvenlik danışmanlarıyla bir araya geldi. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada Biden'ın ekibi tarafından düzenli olarak bilgilendirildiği ve "İran, İsrail'e hava saldırısı başlattı. İsrail'in güvenliğine desteğimiz tam. ABD, İran'dan gelen tehditlere karşı (İsrail'in) savunmasını destekleyecek" ifadeleri kullanıldı. Biden'ın ilerleyen saatlerde ulusa sesleniş konuşması yapması bekleniyor.

Irak ve İsrail Hava Sahalarını Kapattı

Güvenlik kaynaklarından gelen bilgilere göre, Irak hava sahası üzerinde onlarca İHA tespit edildi. Bu gelişmenin ardından Irak Ulaştırma Bakanlığı ülkenin hava sahasının kapatıldığını ve tüm hava trafiğinin durdurulduğunu açıkladı. İsrail de hava sahasını gelen ve giden uluslararası uçaklara kapattığını duyurdu.

İsrail Kanalı: Füzeler de Fırlatıldı

İsrail'in Kanal 12 televizyonu, İran'ın İHA'lardan daha kısa uçuş süresine sahip füzeler de fırlattığını duyurdu. Kanal 12, 100 kadar İHA ile sayısı belirtilmeyen füze fırlatıldığını ve bunların bazılarının Suriye ve Ürdün üzerinde düşürüldüğünü belirtti.

Bölgede Gerginlik Tavan Yapıyor

İran'ın misilleme saldırısı, bölgede gerginliği tavan yaptırdı. İsrail'in nasıl bir karşılık vereceği merak konusu olurken, uluslararası toplumdan da her iki tarafa da ihtiyatlı olmaları yönünde çağrılar geliyor.

Savaş Kabinesi Toplandı

Biden'ın TikTok Yasağı Kararına TikTok CEO'sundan Tepki: Mahkemede Mücadele Ediyoruz! Biden'ın TikTok Yasağı Kararına TikTok CEO'sundan Tepki: Mahkemede Mücadele Ediyoruz!

Saldırının ardından İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Savaş Kabinesi ile bir araya gelerek durumu değerlendirdi.

Son Dakika Bilgileri İçin Takipte Kalın

Bu gelişmeler oldukça hızlı bir şekilde ilerliyor. Son dakika bilgileri için haberleri takip etmeye devam edin.

Editör: Arda KERSU