19 Mayıs Atatürk ü Anma,Gençlik ve Spor Bayramını heyecanla beklerken bayramı bayram yapan unsurların ifası için bugün her zamankinden daha yoğun bir gayrete ihtiyaç olduğu kanaatindeyim.Ulu Önderin gösterdiği muasır medeniyetler hedefine minik adımlarla varılacağını düşünmek akıl karı olmasa gerek.

Hiç şüphesiz iletişim çağını yaşadiğımız şu günlerde muasır medeniyetler hedefine yürürken Türk dilinin gelişmesi ve yayılması olmazsa olmazlardandır. Dil insanların birbirlerini anlamasını ve kaynaşmasını sağlayan bir unsurdur. Zira farklı kültürlerin birbirleriyle anlaşması ancak ortak bir dil iledir.Türkiye nin dünya ülkeleri ile geliştirdiği ilişkiler, Türkçe öğrenen binlerce öğrencinin varlığı dilimizin hak ettiği konumu elde edeceğinin göstergesidir.

İşte bu göstergelerden biri, hatta en önemlisi sayılabilecek ve bu yıl 10. su düzenlenecek olan Türkçe Olimpiyatları bu bayrağın altında gölgelenen ve kendini millet hisseden herkesi heyacanlandırmaktadır.
Türkiye finallerinin yanısıra Anadolu ya yayılan etkinliklerde bir karnaval hafasına dönüşmüş durumda.Her yıl bir kaç ilin daha eklendiği organizasyonlar her yaştan ve her görüşten milyonlarca insanımızı bir araya getirmesi yönüylede büyük önem arz ediyor.

Samsun da anadolu etkinliklerinin yapılacağı illerden birisi.Son iki yıldır Yaşardoğu kapalı spor salonunda kısıtlı ve elverişsiz şartlara rağmen büyük bir başarı ile yapılan organizasyon 4 Haziran da bu defa 19 mayıs Stadyumu nda yapılacak.Böylece daha fazla Samsunlu bu önemli organizasyonu canlı izleme fırsatı bulacak.

40 ülkeden yaklaşık 70 yabancı konuğu 4 Haziran gecesi Samsunlularla buluşturacak organizasyon hiç şüphesiz şehir tanıtımına ve imajına ciddi katkı sağlayacak.Bu bağlamda Başta Valimiz,Belediye Başkanlarımız,bürokratlarımız,oda ve borsalarımızdan sivil toplum örgütlerimize kadar sağlanabilecek her türlü katkının yanında, il ve ilçelerden gelecek Samsunluların,bunun yanında civar illerden gelecek vatandaşlarımızın katılımları birlik ve beraberlik ruhunun tahsisi açısından çok önemlidir.Samsunlular önce 19 Mayıs Atatürk ü anma,Gençlik ve spor Bayramı ile coşacaklar ardından bir başka onura ev sahipliği yapacaklar.Ne diyeyim şüphesiz çok keyifli olacak.

Sevgiyle Kalın....