Yeni keşfedilen bir android tabanlı zararlı uygulama aramalarınızı ve konuşmalarınızı kaydederek size şantaj yapmak için kullanıyor. Yapılan çalışmalara göre üçüncü parti uygulama mağazalarındaki 53'e yakın uygulamanın içerisinde bulunan zararlı, kurulduğunda kullanıcıdan pek çok kritik erişim izni istemekte.

Zararlı uygulama telefona kurulup açıldığında konuşmaları dinleyip kaydetmeye başlıyor, aynı zamanda paralı servislere SMS atıyor. Kullanıcının fotoğraf, rehber, SIM kart bilgileri gibi bilgilerini de çalan zararlı uygulama, kaydettiği ses dosyaları ile beraber çaldığı tüm dosyaları zararlı uygulama sahibine yolluyor.

Zararlının kendisini sakladığı uygulamalar arasında hesap makinası, fotoğraf editörü ve yabancı dil öğrenme uygulamaları gibi uygulamalar bulunduğundan, görünürde yararlı olan bir uygulamanın arkasında zararlı yazılım olabileceği ihtimalini her zaman göz önünde bulundurmakta fayda var.

Bu gibi zararlı uygulamalardan korunmak için Google Uygulama Mağazası haricinde bir yerden uygulama indirmemekte ve Google Uygulama Mağazasından dahi indirilse, indirilen uygulamanın telefonda kullanmak istediği izinlere dikkat etmekte fayda var.