Geçtiğimiz hafta WhatsApp güncellemesi adı altında ya da WhatsApp'a çok benzeyen şirket isimleri adı altında Google Uygulama Mağazası'nda pek çok uygulama türedi. Kullanıcıların indirdiği bu sahte WhatsApp, kullanıcıların telefonunda pek çok reklam gösterilmesine sebep oluyor. Daha once WhatsApp gibi görünerek kullanıcıları etkileyen başka sahte uygulamaların kullanıcların bankacılık bilgilerini çaldığı da bilinmekte.
Kaldırılmadan önceki verilerine bakıldığında, bazı sahte uygulamaların indirilme sayısının 1 milyon – 5 milyon arasında olduğu görülüyor ve skoru da epey yüksek. Bu da gösteriyor ki; skoru yüksek diye uygulamalara güvenmemek gerekiyor.
Google Uygulama Mağazası'na günde binlerce zararlı yazılım içeren uygulama girdiğini düşünürsek; indireceğiniz uygulamaların yorumlarını incelemenizde, işinize yaramayacak uygulamaları indirmemenizde ve özellikle üçüncü parti uygulama mağazalarından uygulama indirmekten kaçınmanızda ve indirdiğiniz uygulamaların izinlerini kontrol etmenizde fayda var.