Windows 10 içerisinde bulunan sanal asistan Cortana, geçtiğimiz hafta içerisinde Skype'a entegre edildi. Cortana'yı Skype'a eklediğiniz taktirde, konuşmalarınızı inceliyor ve konuşmalarınız içinde geçen yer, film gibi öğeleri ayıklayarak size bunlar hakkında öneriler sunuyor.

Skype'ın geliştiricileri, bunu kullanıcıların konuşmalar sırasında akıllarına gelen bir şeyleri araştırmak için konuşmalarını kestikleri için geliştirdiklerini aktardı. Geliştiricilere göre Cortana sizin konuşmalarınızı (gizliler de dahil) takip ettiğinden internette arayacağınız bir bilgiyi konuşmalarınız sırasında Cortana'ya yazarak ya da onunla konuşarak öğrenebilir, konuşmanızın bölünmesinden kaçınabilirsiniz.

Yazdıklarınız yanında konuştuklarınızı da takip edecek olan Cortana, eğer size sunduğu bir öneriyi beğenmezseniz bunu Microsoft'a bildirebilir. Ayrıca eğer Cortana'yı bir kere Skype'ınıza eklerseniz, kaldırma şansınız yok. Cortana'nın özellikleri izin tabanlı çalışmakta, kullanıcıların verdiği izinler doğrultusunda sizin bilgilerinize erişebilmekte.

Bir yanda Skype konuşmalarınızı inceleyen ve size ihtiyacınız olan bilgileri anında sağlayabilecek bir sistem, diğer yanda ise gizli konuşmalarınız dahil tüm kişisel konuşmalarınızın üçüncü bir parti tarafından dinlenmesi ve incelenmesi. Eğer kişisel gizliliğinize önem veriyorsanız, Skype'a Cortana'yı eklemeden önce iyice düşünmenizde fayda var.