Kadın- erkek ilişkisini bir anlık zevke irca eden, göğüsler sarkmasın diye çocuğunu emzirmeyen, şarkı söyleyerek altını temizlemeyen anneleri ve bu beden benim, istediğimi yaparım,istediğimi yapmam diyen katil ya da katil adayı kadınları bir tarafa bırakarak kürtaj konusunu yine anne ve anne adaylarıyla konuşamaz mıyız?
Herhalde konuşuruz.
Bu ülkenin insanlarının % 98 i Müslümandır. İnanıyorum ki, insanlık ve tarih zemininde bu konuyu diğer din mensuplarıyla da konuşabiliriz.
Tüm ilahi dinlerin hedefledikleri ortak payda insanlığın şu ya da bu şekilde bugün oturmak istediği paydadır. İşte bu paydalardan biri can güvenliği ise diğeri de nesil güvenliğidir.
Kürtaj konusu hem nesil ve hem de can güvenliğini ilgilendirir.
Kürtaj konusu ne Malthusçu ne de beden mülkiyeti ,ile çözülebilir.
Bu konuyu ya insan ya da hem insan ve hem de Müslüman olarak çözebiliriz.
Kuran-ı Kerim her ne sebeple olursa olsun, çocuğu öldürmeyi şiddetle yasaklar:
Böylece putlara hizmet edenler, puta tapanların çoğunu helake sürüklemek , dinlerini karmakarışık etmek için çocuklarını öldürmelerini onlara iyi göstermişlerdir(Enam,137).
De ki: Gelin size,Rabbinizin haram kıldığı şeyleri söyleyeyim: Ona hiçbir şeyi ortak koşmayın, anaya-babaya iyilik yapın,YOKSULLUK KORKUSUYLA ÇOCUKLARINIZI ÖLDÜRMEYİN- SİZİN VE ONLARIN RIZKINI VEREN BİZİZ-. Gizli ve açık kötülüklere yaklaşmayın. Allahın haram kıldığı cana haksız yere kıymayın. Allah bunları size düşünesiniz diye buyurmaktadır(Enm,151).
Beyinsizlikleri yüzünden körükörüne çocuklarını öldürenler ve Allahın kendilerine verdiği nimetleri – Allaha iftira ederek- haram sayanlar mahvolmuşlardır: Onlar sapıtmışlardır.Zaten doğru yolda da değildirler(Enam,140).
Ey Peygamber! İnanmış kadınlar,….çocuklarını öldürmemek … şartıyla sana beyat etmek üzere geldikleri zaman onları kabul et, onlara Allahtan bağışlama dile…(Saff, 12).
Fakirlik korkusu ile çocuklarınızı öldürmeyin, sizi de , onları da rızıklandıran biziz(İsra,31).
Kürtaj konusuna bu açıdan bakabilenin sorunu olmaz. Ancak iş- aş , beden mülkiyeti ve vajina bekçiliği açısından bakanlar için sorun var demektir. Ama bunlar asıl sömürü aysbergini asla gizlemez.
Selam ve sevgi ile…