n

n

n Eğitim olmadan hiçbir şey olmaz.

n

n Tüm milletlerin ve fertlerin gelecekleri eğitim ile kaim olacaktır.

n

n Milletimizi meydana getiren fertler ile milletimizin kendisinin geleceğini kaim kılacak eğitime ihtiyacımız vardır.

n

n Bunun için de öncelikle “ne olmak” istediğimizi ya da çocuklarımızı nereye taşımak istediğimizi açık ve net olarak ortaya koymalıyız. Bunu biz de bileceğiz, çocuklarımız da bilecektir.

n

n Bu da misyonumuzla birlikte vizyonumuzdur.

n

n Milli Eğitim Bakanımız Sn. Nabi Avcı’dan milletimiz adına bu netliği bekliyoruz.

n

n Konu ile ilgili atılması gerekli en önemli adımların başında öncelikle Anayasal ve daha sonra da yasal düzenlemelerdir.

n

n Yasal düzenlemeler yapılırken, kabul tarihi 14/6/1973 ve Resmi Gazete’de yayım tarihi 24/6/1973 olan 1739 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu gözardı edilmemesinin gereğine inanıyoruz.

n

n İlgili yasanın ikinci maddesinin 3. paragrafının sonunda ; “…Böylece bir yandan Türk vatandaşlarının ve Türk toplumunun refah ve mutluluğunu artırmak; öte yandan milli birlik ve bütünlük içinde iktisadi, sosyal ve kültürel kalkınmayı desteklemek ve hızlandırmak ve nihayet Türk milletini çağdaş uygarlığın yapıcı, yaratıcı, seçkin bir ortağı yapmaktır.” Denilmektedir.

n

n 40 yıl önce hazırlanmış ve yürürlüğe konulmuş bu yasa bugünün yükünü çekmesi ve geleceğe taşıması mümkün görülmemektedir. Türkçenin dahi güzel kullanılmadığı bu paragraf yeniden yazılmalıdır.

n

n Bu paragraf bir taraftan ötekileştirici, diğer taraftan ise sömürgeleştirici zihniyeti aşılamaktadır.

n

n “…Türk milletini çağdaş uygarlığın yapıcı, yaratıcı, seçki bir ortağı yapmaktır” ifadesinden ne anlayacağız?

n

n “Çağdaş uygarlık” nedir? Kurucusu kim, değerleri neye dayanmaktadır?

n

n İslam medeniyetini mi, yoksa Batıyı mı anlayacağız?

n

n Dünyayı “ küresel kültür, ekonomi ve değerler pazarına dönüştüren tek dişi kalmış canavarın” iştahını mı anlayacağız ve artıracağız?

n

n Çocuklarımızı “çağdaş uygarlığın ortağı ve payandacısı mı” yoksa kendi medeniyetinin inşa edicisi, medeniyetini barışın yegane müessisi olarak gören olarak mı yetiştireceğiz?

n

n Çağdaş uygarlığın payandacısı olmak ile insanlık ailesi ile barış içinde birarada yaşama iradesini birbirinden ayırarak tüm aydınlarımızı ve eğitimcilerimizi bu paragraf üzerinde düşünmeye ve Sn. Bakanımızın da gereğini yapmasını bekliyoruz.

n

n Selam ve sevgi ile…

n

n

n

n

n