n
n
n İlginç günler yaşıyoruz! İlginç ve stresli günler… Son haftalara şanssızlık ve savunma zaaflarımız damgasını vurdu. Kuşkusuz en önemli şanssızlık, Ekigho ve Adiloviç’in birlikte sakatlanması. Ardından aleyhimize çalınan basit penaltı düdükleri ve rakibin pozisyonu yokken son 3 maçta da yenik duruma düşmemiz. Basit goller yememiz ise tuzu biberi… Her şeye rağmen iki maçta beraberliği yakalamayı bildik ancak Boluspor karşısında aynı başarıyı gösteremedik.
n
n Gösteremedik lakin sahada Adnan Güngör dışında ne yaptığını bilen oyuncu yok gibiydi. Belki biraz Musa Aydın biraz Erdem Şen… Samsunspor’un A.Demirspor maçında ilk yarı ortaya koyduğu futbol umutlandırmıştı ne var ki bugün o takımdan eser yoktu.
n
n Sanırım Samsunspor’u tanımlayacak en iyi anlatım ‘dirençli takım’ olabilir. Bir Kalpar klasiği yani… İ.B.Belediye maçında; pozisyon üretemedik ancak dirençliydik. Şanssız bir golle mağlup olduk. T.Linyitspor maçında; ileri uçtaki oyuncularımızın deplasman maçlarına uygun olmalarının meyvelerini topladık. Sonraki maçlarda duran toplar kurtarıcımız oldu… Özetle çekirge bir zıpladı, iki zıpladı ama bu kez zıplayamadı. Mağlup olduk.
n
n ‘Oynadık da yenildik’ demek isterdim ama öyle olmadı. Gol atacak veya maçı çevirecek bir oyun ortaya koyduğumuzu kim söyleyebilir? Özellikle de golü yedikten sonraki oyunumuz! Hâlbuki maça iyi başlamış ve maçın hemen başında pozisyonlar da bulmuştuk. Özellikle 4.dakikada Erdem Şen, 11.dakikada Umar ile yakaladığımız pozisyonu gol yapabilseydik; belki bu maçtan farklı bir sonuç çıkabilirdi.
n
n 32.dakikada; çıkana kadar oyuna hiçbir katkı sağlamayan Musa Sinan’ın ceza sahası çaprazında Alp’i düşürmesine çalınan penaltı düdüğü biraz ağır bir karardı. 33.dakikada Hakan Aslan’ın kullandığı penaltı vuruşuyla 1-0 geriye düştük. Ve maç bu skorla bitti. Yine rakibe gol pozisyonu vermedik yine geriye düştük!
n
n Golden hemen sonra Bolusporlu oyuncuların dengesi bozuldu! En ufak bir rüzgârda, ufak bir dokunuşta çimlere uzandılar. Bununla da yetinmeyip çimlerin üzerinde neredeyse piknik yaptılar. Biri dışında hakem Öğretmenoğlu olanları izlemekle yetindi.
n
n İkinci yarının Samsunspor adına özeti; şuursuz oyun, şuursuz atak, şuursuz pas, şuursuz orta vs. olabilir. Gücünü bilen ve abartmayan bir takım Boluspor. Oyunu çirkinleştirmek ve çimlere uzanmak yetenekleri arasında! 2.yarıda tempoyu yatarak uzanarak istedikleri gibi belirlediler.
n
n İki haftadır bir soruya yanıt arıyorum. Canberk bir şekilde ilk 11’e monte edilemez mi? Siz ne dersiniz?
n
n
n