n
n
n
n
n Adana Demirspor; özellikle Süper Lig’den transfer ettiği oyuncularla sezonun ikinci yarısına tabiri caizse fırtına gibi girdi. Biri dışarıda dört maçta 3 galibiyet ve son hafta deplasmanda oynadığı Balıkesirspor yenilgisi. Her iki takımın da galip gelebileceği başa baş bir mücadeleydi ancak gülen taraf Balıkesirspor olmuştu…
n
n
n
n Bir yanda 7 haftadır yenilgi yüzü görmeyen Samsunspor, diğer tarafta iyi bir çıkış yakalayarak rakibine ‘nefesini’ hissettirecek kadar yaklaşan Adana Demirspor… Bu kadar küçük bilgi dahi karşılaşmanın ne denli zorlu geçeceği hakkında fikir vermeye yeterdi, öyle de oldu.
n
n
n
n İki takım açısından da 6 puanlık bir maçtı. Samsunspor yine oyundan kopmadan mücadelesini son düdüğe kadar sürdürdü ve zorlu deplasmandan eli dolu olarak Samsun’a döndü.
n
n
n
n Bu maçı en kısa şekilde özetle deseler, birkaç cümle yeterli olur sanırım. Birincisi ve en önemlisi; her iki yan hakemin yanlış ofsayt kararları… Kaleci hataları… İlk yarı itibariyle Samsunspor adına ‘ılıman Adana’da soğuk duş’… Ve son olarak da; ‘ikinci yarıda Adana Demirspor’u gören var mı’ olabilir…
n
n
n
n Sanırım hakem hatalarından çeken takımlar listesi yapılsa, muhtemelen Samsunspor listenin üst sırlarında yer alır. Ders verilebilecek bir ofsayt pozisyonunda gol yememiz yetmezmiş, gibi birçok pozisyonumuz da gereksiz kaldırılan bayraklara takıldı.
n
n
n
n Adana Demirspor, maça öylesine baskılı başladı ki daha ne olduğunu anlamadan 9 ve 12.dakikalarda kalemizde iki gol birden gördük. 20.dakikada Musa Aydın’ın attığı golle tam umutlanmıştık ki Soner’e yakışmayacak bir hata sonrası üçüncü golü de yedik.
n
n
n
n Aslında kadro ve oyun anlayışının rakibe göre olduğu söylenebilir. Şayet Dorge Kouemaha’yı durdurmayı başarabilseydik, şaşkınlığa bu kadar teslim olmasaydık ve bulduğumuz pozisyonları cömertçe harcamasaydık ilk yarı skoru dengeleyebilirdik.
n
n
n
n Samsunspor, ikinci yarı isteklerini sahaya çok iyi yansıttı. Umar’ın ceza sahasında düşürülmesi sonucu kazanılan penaltıyı Ekigho değerlendirince erken bulmak istediği gole 57.dakikada kavuştu. 88.dakikada ise Ekigho’nun ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Adiloviç’in ayağından beraberliği yakaladı.
n
n
n
n İlk yarı skor 3–1 iken İzmir Samsunspor Taraftarlar Derneği yönetim kurulu üyesi de olan oğlum; ‘ Rahat ol baba bunlar bizi yenemezler’ demişti, haklı çıktı… Hem kendisini hem de mücadele azimlerinden dolayı bütün oyuncularımızı yürekten kutluyorum…
n
n
n
n
n
n
n
n
n
n
n
n
n