n
n
n Sakar rampaları veya Sakar geçidi… Muğla-Fethiye yolu üzerindeki zorlu geçit… Bu zorlu güzergâhın sonunda ise sizi tüm ovaya hâkim gerçekten eşsiz bir manzara beklemektedir. Samsunspor için Fethiyespor deplasmanının, Sakar geçidini kış şartlarında aşmak kadar zor olacağını düşünüyordum lakin; kupada Fenerbahçe’yi saf dışı ettiğinden bu yana mağlubiyet yüzü görmeyen Fethiyespor, müthiş bir çıkış içindeydi. Dile kolay 6 haftada hiç mağlup olmadan 12 puan…
n
n Elbette ki beklentimiz İ.B. Beldiyespor’un 9 haftalık, Manisaspor’un 10 haftalık yenilmezlik unvanına son veren Samsunsporumuzun, Fethiyespor’un 6 haftalık çıkışına son vermesiydi. Yani zorlu güzergâh sonundaki o müthiş manzaranın keyfini yaşamaktı…
n
n Maçtan önce kaptanımız Adnan Güngör’le yaptığım telefon konuşmasında ‘Fethiye formda. Zor deplasman Adnan’ dediğimde ‘Çok zor deplasman abi’ demişti. Beklendiği gibi oldu. Hatta 2.yarı rakibinin gücünü kabul eden Hüseyin Kalpar, karşısında Fethiyespor değil de Real Madrid varmış gibi bir anlayış içindeydi. ‘Bükemediğin bileği öpmek’ diye buna derler işte…
n
n Hâlbuki ilk yarı yağmura ve sahanın ağır olmasına rağmen her iki takım da golü düşünen iyi futbol ortaya koymuş, henüz maçın ilk dakikalarında her iki takım da gol pozisyonu bulmuştu. Zemine rağmen faul düdüğünün az çalınmış olması ve herhangi bir kart çıkmamış olması da bunun önemli bir göstergesi sayılabilir.
n
n 2.yarı yine ‘garantici’ Kalpar zihniyeti ortaya çıkıp oyunu kendi sahamızda kabul edince bizlere de ‘Gol yemeden bu maç bitsin’ diye dua etmek düştü. Tek kelimeyle şans yanımızdaydı. Lakin bırakın orta sahayı altıpas içinde dahi ayağa pas yapabilen rakip karşısında oyunu kendi sahanda kabul edip de mağlup olmamak başka türlü açıklanamaz. 1 puanı; kalecimiz Soner’e, ileride etkili olamasa da 3 net pozisyonda rakibe gol vuruşu yaptırmayan Umar’a ve direklere borçluyuz.
n
n Hüseyin Kalpar’ın ne oynattığı futboldan ne oyuncu tercihlerinden ne de yaptığı değişiklikler ve zamanlamasından benim gibi çoğunuzun da bir şey anladığını sanmıyorum. Bence topla kaleye inebilen tek oyuncumuz Musa Sinan son düdüğe kadar, güçlü fiziğiyle Ekigho 2.yarı sahada olmalıydı.
n
n Rakibe gelince; futbolda teknik direktörün ne anlama geldiğine ve Engin İpekoğlu’nun Fethiyespor’a neler kattığına bir kez daha şahit olduk. Hoca değişikliğinin ne anlama geldiğine de tabii…
n
n Zemine ve yağışa rağmen ayağa pas yapabilen ve boş alanları çok iyi kullanabilen bir takım yaratmış İpekoğlu. Devre arası transferlerinin de son derece isabetli olduğunu gördük. Oyunun neredeyse tamamında hakimdiler demek sanırım abartı olmaz. Fethiyespor oynadığı futbolla kesinlikle ligde bulunduğu yeri hak etmiyor. Muhtemelen haftalar ilerledikçe üst sıralarda yer bulacaktır.
n
n
n
n Tuna Üzümcü nün ağlara giden topu hafta içi çokça tartışılacak. Pozisyonun neresinde kaleciye müdahale vardı, neden orta çizgiye hareketlenen yan hakeme itibar edilmedi, neden verilen gol iptal edildi anlamaya çalışacağız.
n
n Samsunspor daha doğrusu Hüseyin Kalpar, Fethiye’den istediğini aldı. Deplasmandan alınan 1 puan kuşkusuz çok önemli ama böylesi ‘korkak’ ve ‘kimliksiz’ futbolun utancını örtmeye yeteceğini sanmıyorum.
n
n
n