n
n
n
n
n Futbol tarihine kara gün olarak geçen ve formamıza siyah rengini veren 20 Ocak tarihi yaklaşırken, bir grup Samsunspor taraftarı; sosyal medyada, Samsunspor şehitleri anıtının Cumhuriyet Meydanı na dikilmesi için bir kampanya başlattı.
n
n
n
n Düşünce ve zamanlama mükemmel…
n
n Yer seçimi ise çok anlamlı. Sanki ‘Samsun şehri, Samsunspor’un şehridir’ sloganının hayata geçirilmiş hali…
n
n
n
n Böylesi elim bir kaza, dünyanın herhangi bir yerinde yaşansaydı şimdiye kadar şehrin muhtelif yerlerine birçok anıt dikilirdi.
n
n Samsun şehri kazada yitirdiği futbol emekçilerine bir anıtı dahi çok gördü. Bir şehirde duyarlılık bu kadar mı dibe vurur?
n
n Her zamanki gibi sahipsizliği haykırmak ve sahiplenmek yine Samsunspor taraftarına kaldı.
n
n
n
n 20 Ocak 1989… Aradan geçen onca yıl, onca ay, onca gün… Her gün bir avuç harç atılmış olsaydı, Samsun’dan yükselen eser muhtemelen dünyanın diğer ucundan görünürdü…
n
n Şehri yönetenlerin; Samsunspor gibi şehrin en önemli markasına sahip çıkmayı görevleri arasında görmediğine çokça şahit olduk. Ama bir anıt futbol şehitlerine çok görülmemeliydi. Ne yazık ki bugüne kadar yaşanan o…
n
n
n
n Samsunspor taraftarına birilerinin bu anlamlı günü unutturmaya çalışıyor olmasını, düşünmek dahi istemiyoruz.
n
n
n
n Hatayı görmek ve hatadan dönmek erdemdir.
n
n Umudumuz; geç kalınmış olsa da Samsunspor taraftarının yakıştırdığı yerde, futbol şehitlerimize yakışan bir anıtın yükselmesidir.
n
n İnanın böylece; hem acımız biraz olsun hafifleyecek hem de Samsun’da önemli bir eksik gidermiş olacak.
n
n
n
n
n